ToolTip #9 Issuu: Publiceren was nog nooit zo eenvoudig

Stel je voor, je bent aan het einde van je studie en stopt bijna al je tijd en energie in de finale: je scriptie. Uiteraard gaat het voornamelijk om de inhoud en je uiteindelijke cijfer, maar niemand zal een zwart-wit bundeltje papier met slechts een nietje erdoor inleveren. Een middagje copyshop en drie in kleur uitgeprinte versies later, leert je hoe prijzig het printen en bundelen van een stapel papier kan zijn. Na een kort rondje langs je familieleden en wellicht ook enkele vrienden, belandt het kleurige pak papier uiteindelijk netjes is de kast.

Regelmatig hoor ik van net afgestudeerde studenten dat ze het best zonde vinden dat er zo weinig met deze papier geworden inspanningen gebeurt. Natuurlijk is het de laatste jaren vrij eenvoudig geworden om dergelijke documenten bijvoorbeeld als pdf-bestand op je website ter download aan te bieden en alleen de samenvatting of conclusie te copypasten. Er is echter een beter en interessanter alternatief. Alhoewel de site al enige jaren bestaat, viel mijn oog enkele maanden geleden op Issuu.

Via Isssuu kun je in een handomdraai je eigen documenten uploaden en binnen enkele minuten een mooie online publicatie in je eigen site ‘embedden’. Reuze handig zijn bijvoorbeeld de uitgebreide statistieken waarmee je eenvoudig je eigen publiek in kaart kunt brengen. Je kunt verder zelf aangeven of je bestanden publiek of privé worden gepubliceerd en of mensen er op mogen reageren, het beoordelen of zelfs downloaden.

Issuu is echter niet alleen handig om zelf iets te publiceren (scriptie’s, nieuwsbrieven van je bedrijf of vereniging etc.), maar ook als persoonlijke digitale boekenkast. Zo kun je bijvoorbeeld online edities van Vrij Nederland of NL20 lezen en toevoegen aan je online bibliotheek. Je kunt dergelijke bladen, rapporten of andere documenten die je leest eenvoudig bookmarken voor je jezelf, maar ook gemakkelijk delen met je vrienden.

Zie hier een voorbeeld van mijn scriptie van vorig jaar.

18 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] BlogBird eenvoudig je eigen site maken ToolTip #10 Via Mflow je favoriete muziek delen en verkopen ToolTip #9 Issuu: Publiceren was nog nooit zo eenvoudig ToolTip #8 Negen Raden voor Social Media Gebruik ToolTip #7 Na ‘ontvrienden’ nu virtuele […]

 2. […] BlogBird eenvoudig je eigen site maken ToolTip #10 Via Mflow je favoriete muziek delen en verkopen ToolTip #9 Issuu: Publiceren was nog nooit zo eenvoudig ToolTip #8 Negen Raden voor Social Media Gebruik ToolTip #7 Na ‘ontvrienden’ nu virtuele […]

 3. […] BlogBird eenvoudig je eigen site maken ToolTip #10 Via Mflow je favoriete muziek delen en verkopen ToolTip #9 Issuu: Publiceren was nog nooit zo eenvoudig ToolTip #8 Negen Raden voor Social Media Gebruik ToolTip #7 Na ‘ontvrienden’ nu virtuele […]

 4. […] BlogBird eenvoudig je eigen site maken ToolTip #10 Via Mflow je favoriete muziek delen en verkopen ToolTip #9 Issuu: Publiceren was nog nooit zo eenvoudig ToolTip #8 Negen Raden voor Social Media Gebruik ToolTip #7 Na ‘ontvrienden’ nu virtuele […]

 5. […] BlogBird eenvoudig je eigen site maken ToolTip #10 Via Mflow je favoriete muziek delen en verkopen ToolTip #9 Issuu: Publiceren was nog nooit zo eenvoudig ToolTip #8 Negen Raden voor Social Media Gebruik ToolTip #7 Na ‘ontvrienden’ nu virtuele […]

 6. […] BlogBird eenvoudig je eigen site maken ToolTip #10 Via Mflow je favoriete muziek delen en verkopen ToolTip #9 Issuu: Publiceren was nog nooit zo eenvoudig ToolTip #8 Negen Raden voor Social Media Gebruik ToolTip #7 Na ‘ontvrienden’ nu virtuele […]

 7. […] BlogBird eenvoudig je eigen site maken ToolTip #10 Via Mflow je favoriete muziek delen en verkopen ToolTip #9 Issuu: Publiceren was nog nooit zo eenvoudig ToolTip #8 Negen Raden voor Social Media Gebruik ToolTip #7 Na ‘ontvrienden’ nu virtuele […]

 8. […] BlogBird eenvoudig je eigen site maken ToolTip #10 Via Mflow je favoriete muziek delen en verkopen ToolTip #9 Issuu: Publiceren was nog nooit zo eenvoudig ToolTip #8 Negen Raden voor Social Media Gebruik ToolTip #7 Na ‘ontvrienden’ nu virtuele […]

 9. […] BlogBird eenvoudig je eigen site maken ToolTip #10 Via Mflow je favoriete muziek delen en verkopen ToolTip #9 Issuu: Publiceren was nog nooit zo eenvoudig ToolTip #8 Negen Raden voor Social Media Gebruik ToolTip #7 Na ‘ontvrienden’ nu virtuele […]

 10. […] BlogBird eenvoudig je eigen site maken ToolTip #10 Via Mflow je favoriete muziek delen en verkopen ToolTip #9 Issuu: Publiceren was nog nooit zo eenvoudig ToolTip #8 Negen Raden voor Social Media Gebruik ToolTip #7 Na ‘ontvrienden’ nu virtuele […]

 11. […] BlogBird eenvoudig je eigen site maken ToolTip #10 Via Mflow je favoriete muziek delen en verkopen ToolTip #9 Issuu: Publiceren was nog nooit zo eenvoudig ToolTip #8 Negen Raden voor Social Media Gebruik ToolTip #7 Na ‘ontvrienden’ nu virtuele […]

 12. […] BlogBird eenvoudig je eigen site maken ToolTip #10 Via Mflow je favoriete muziek delen en verkopen ToolTip #9 Issuu: Publiceren was nog nooit zo eenvoudig ToolTip #8 Negen Raden voor Social Media Gebruik ToolTip #7 Na ‘ontvrienden’ nu virtuele […]

 13. […] BlogBird eenvoudig je eigen site maken ToolTip #10 Via Mflow je favoriete muziek delen en verkopen ToolTip #9 Issuu: Publiceren was nog nooit zo eenvoudig ToolTip #8 Negen Raden voor Social Media Gebruik ToolTip #7 Na ‘ontvrienden’ nu virtuele […]

 14. […] BlogBird eenvoudig je eigen site maken ToolTip #10 Via Mflow je favoriete muziek delen en verkopen ToolTip #9 Issuu: Publiceren was nog nooit zo eenvoudig ToolTip #8 Negen Raden voor Social Media Gebruik ToolTip #7 Na ‘ontvrienden’ nu virtuele […]

 15. […] BlogBird eenvoudig je eigen site maken ToolTip #10 Via Mflow je favoriete muziek delen en verkopen ToolTip #9 Issuu: Publiceren was nog nooit zo eenvoudig ToolTip #8 Negen Raden voor Social Media Gebruik ToolTip #7 Na ‘ontvrienden’ nu virtuele […]

 16. […] BlogBird eenvoudig je eigen site maken ToolTip #10 Via Mflow je favoriete muziek delen en verkopen ToolTip #9 Issuu: Publiceren was nog nooit zo eenvoudig ToolTip #8 Negen Raden voor Social Media Gebruik ToolTip #7 Na ‘ontvrienden’ nu virtuele […]

 17. […] BlogBird eenvoudig je eigen site maken ToolTip #10 Via Mflow je favoriete muziek delen en verkopen ToolTip #9 Issuu: Publiceren was nog nooit zo eenvoudig ToolTip #8 Negen Raden voor Social Media Gebruik ToolTip #7 Na ‘ontvrienden’ nu virtuele […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.