Vrolijke Vrijdag #14 Zack Wylde “geeft online gitaarles”

MindNote Vrolijke Vrijdag: Aflevering 14.

De Amerikaanse rockgitarist Zakk Wylde (Jeffery Philip Wielandt) is bekend geworden door zijn soloprojecten en als gitarist bij Ozzy Osbourne en Black Label Society. Wikipedia over Wylde:

“Hij maakte zijn eerste Ozzy-album in 1988 “No Rest For The Wicked”, maar is nu voornamelijk de voorman van de band Black Label Society. Daarnaast doet hij veel gastoptredens en maakt hij solo-albums waarvan vooral zijn album ‘Book of Shadows’, gevuld met akoestische nummers, het meest bekend is.

Zijn virtuositeit en karakteristieke stijl van spelen zorgde er al snel voor dat Wylde veel aandacht kreeg. Wylde combineert countryfingerpicking technieken met stevige metal en karakteriseert dit door in de ritme partijen zijn gillende noten (d.m.v. pinch harmonics,flageoletten of boventonen) te verwerken.”

In onderstaand filmpje is de beste man ofwel dronken of hij stak gewoon lekker de draak met al die wildgroei van gitaarlessen op YouTube :).

13 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] op je iPad Vrolijke vrijdag #15 Muse met gitaarwetenschapper The Edge op Glastonbury 2010 Vrolijke Vrijdag #14 Zack Wylde “geeft online gitaarles” Vrolijke Vrijdag #13 Teppei Okada en stomme films 2.0 Vrolijke Vrijdag #12 Patrick Watson […]

 2. […] op je iPad Vrolijke vrijdag #15 Muse met gitaarwetenschapper The Edge op Glastonbury 2010 Vrolijke Vrijdag #14 Zack Wylde “geeft online gitaarles” Vrolijke Vrijdag #13 Teppei Okada en stomme films 2.0 Vrolijke Vrijdag #12 Patrick Watson […]

 3. […] 2, 3, 4, 5, #39 Evan Brewer bespeelt twee basgitaren, #27 Rocken met je gitaarshirt ,,/, #14 Zack Wylde “geeft online gitaarles” of de Mario riedels van #2 Zack Kim. Onderstaande video met wel een hele eigen manier van […]

 4. […] op je iPad Vrolijke vrijdag #15 Muse met gitaarwetenschapper The Edge op Glastonbury 2010 Vrolijke Vrijdag #14 Zack Wylde “geeft online gitaarles” Vrolijke Vrijdag #13 Teppei Okada en stomme films 2.0 Vrolijke Vrijdag #12 Patrick Watson […]

 5. […] op je iPad Vrolijke vrijdag #15 Muse met gitaarwetenschapper The Edge op Glastonbury 2010 Vrolijke Vrijdag #14 Zack Wylde “geeft online gitaarles” Vrolijke Vrijdag #13 Teppei Okada en stomme films 2.0 Vrolijke Vrijdag #12 Patrick Watson […]

 6. […] op je iPad Vrolijke vrijdag #15 Muse met gitaarwetenschapper The Edge op Glastonbury 2010 Vrolijke Vrijdag #14 Zack Wylde “geeft online gitaarles” Vrolijke Vrijdag #13 Teppei Okada en stomme films 2.0 Vrolijke Vrijdag #12 Patrick Watson […]

 7. […] op je iPad Vrolijke vrijdag #15 Muse met gitaarwetenschapper The Edge op Glastonbury 2010 Vrolijke Vrijdag #14 Zack Wylde “geeft online gitaarles” Vrolijke Vrijdag #13 Teppei Okada en stomme films 2.0 Vrolijke Vrijdag #12 Patrick Watson […]

 8. […] op je iPad Vrolijke vrijdag #15 Muse met gitaarwetenschapper The Edge op Glastonbury 2010 Vrolijke Vrijdag #14 Zack Wylde “geeft online gitaarles” Vrolijke Vrijdag #13 Teppei Okada en stomme films 2.0 Vrolijke Vrijdag #12 Patrick Watson […]

 9. […] op je iPad Vrolijke vrijdag #15 Muse met gitaarwetenschapper The Edge op Glastonbury 2010 Vrolijke Vrijdag #14 Zack Wylde “geeft online gitaarles” Vrolijke Vrijdag #13 Teppei Okada en stomme films 2.0 Vrolijke Vrijdag #12 Patrick Watson […]

 10. […] op je iPad Vrolijke vrijdag #15 Muse met gitaarwetenschapper The Edge op Glastonbury 2010 Vrolijke Vrijdag #14 Zack Wylde “geeft online gitaarles” Vrolijke Vrijdag #13 Teppei Okada en stomme films 2.0 Vrolijke Vrijdag #12 Patrick Watson […]

 11. […] op je iPad Vrolijke vrijdag #15 Muse met gitaarwetenschapper The Edge op Glastonbury 2010 Vrolijke Vrijdag #14 Zack Wylde “geeft online gitaarles” Vrolijke Vrijdag #13 Teppei Okada en stomme films 2.0 Vrolijke Vrijdag #12 Patrick Watson […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.