Je telefoon als portemonnee binnen handbereik..

Vorige maand kondigde Verizon, AT&T en T-Mobile aan om gezamenlijk een betalingssysteem voor mobiele telefoons te ontwikkelen genaamd Isis. Door middel van near field communication (NFC) kunnen betalingen dan op korte afstand plaatsvinden. Ook ABN Amro, ING, KPN, Rabobank, T-Mobile en Vodafone hebben al een intentieverklaring getekend om in Nederland gezamenlijk mobiel betalen aan de kassa mogelijk te maken. Volgens Mashable komt Samsung in december met de allereerste telefoon die van NFC is voorzien, heeft Nokia al aangekondigd dat al hun smartphones vanaf 2011 zijn voorzien van NFC en heeft Apple recentelijk een NFC-expert ingehuurd. Achterzakken doen dus heel binnenkort wellicht alleen nog maar dienst om een pakje kauwgom en wat plectrums te herbergen. Ik ben ook erg benieuwd wanneer die ouderwetse sleutelbos aan de beurt is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.