Exit Mokum, Enter Deventer

Tsja, het was me het maandje wel weer. Een paar weken geleden kondigde ik aan te stoppen als hoofdredacteur van 3VOOR12/Amsterdam en een dag later dat ik Amsterdam verruil voor Deventer. De hoofdstedelijke koek is na bijna negen jaar spreekwoordelijk op en zal plaatsmaken voor echte koek uut Daeventer. Terug tot ongeveer halverwege..

Varsseveld & Utrecht

Het Achterhoekse Varsseveld heeft mij tot mijn twintigste gekneed en de mogelijkheden geboden om mijzelf als gitarist te ontdekken. Tijdens een jaartje Utrecht leerde ik bij de vooropleiding van het conservatorium in Utrecht, dat een vakopleiding tot professioneel snarenplukker voor mij niet weggelegd is. Ik miste wat.

Amsterdam

Dit vond ik in Amsterdam. De studie Nieuwe Media en Digitale Cultuur voedde mijn honger naar filosofische inzichten van onder meer Derrida, Foucault, Deleuze & Guattari. Door het studentenleven bij D.E.R.M. en Offscreen leerde ik niet alleen leuke nieuwe mensen kennen, maar werd ik tevens wegwijs in die mooie grote stad. Naast studeren en uitgaan ging ik wekelijks naar de Achterhoek om daar les te geven aan 25 gitaardiscipelen en organiseerde ik regelmatig jamsessies, workshops en concerten. Nog steeds miste ik wat.

Spanje & Argentinië

Dit vond ik in reizen. Tijdens mijn bachelor studeerde ik vijf maanden Spaanse film en documentaire in het zonovergoten Valencia. Wat een tijd… Helaas is mijn Spaans in die periode niet al te best blijven hangen, vandaar dat ik een nieuwe kans wilde. Deze greep ik via een stage bij dé rock- en popzender van Argentinië: radio Rock & Pop in de stad Córdoba. Tijdens deze reizen namen de twee oudste leerlingen mijn gitaarlessen over. Ik begeleidde hen vanuit het buitenland en zo ontstond de OpenMinded Muziekschool. Toch miste ik nog wat.

Ilse

Dit vond ik in mijn grote liefde. Ilse leerde ik kennen tijdens mijn tweede jaar in Amsterdam. Ook getogen in de Achterhoek en wonend in Nijmegen, klikte het direct. Een vrouw die Dream Theater kan waarderen heeft bepaalde dingen gewoon door. Als ze dan – naast alle bekende karaktereigenschappen zoals mooi, lief, leuk, intelligent, begripvol –  ook nog schildert, piano speelt en in Chili vrijwilligerswerk gaat doen, dan is het rekensommetje snel gemaakt. Er miste echter nog steeds iets.

Deventer

Dat vonden we in een oude stad aan IJsel. Inderdaad, we. Deventer biedt Ilse een mooie baan als orthopedagoog en ons een heerlijk ruim appartement met meerdere kamers en een dakterras. In de afgelopen vijf jaar woonde we op nog geen veertig vierkante meter in de Spuistraat. Deze plek bood ons een briljant levend schouwspel van langzaam lopende toeristen, belachelijk hard rijdende taxi’ en 13 ME-busjes in gevecht met opstandige krakers, tot dronken zwervers en hoerenlopers die met enige regelmaat verbaasd naar binnen koekeloerden of er some sugah was. We hebben het allemaal wel zo’n beetje gezien. Amsterdam √. Een beetje ruimte en rust is nu gewenst en die vinden wij in hartje centrum van Deventer. Nee, nog geen Vinex-wijk voor ons.

Korte pauze

Momenteel ben ik druk bezig met het sauzen van muren, laminaat leggen, trap schuren, lampen ophangen, meuk inpakken/uitpakken etc. Vandaar dat er komende week op Mindnote.nl even geen nieuwe artikelen zullen verschijnen. Zodra alle gordijnen hangen en het kantoor (ja, die is er nu ook) helemaal is ingericht, zal ik mijzelf weer achter m’n 13″ hijsen om jullie van enig kopij over muziek, educatie en innovatie op de hoogte te brengen. 🙂

Grtz Meindert

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.