Tooltip #99 Met één aanslag en Hardwire’s HT-6 iPhone app je gitaar stemmen

Ok, dat je als muzikant met een iPhone allerlei handige tools in je binnenzak hebt, wisten we natuurlijk al lang (het uitgebreide overzicht op mindnote.nl/prelude al gezien?). Dat deze apps ook steeds beter worden, verbaast ons natuurlijk niks, maar het blijft te gek!

De gitaristen onder ons hebben uiteraard al lang een (gratis) stemapparaat op hun slimme telefoon staan (zoals bijvoorbeeld die van Gibson of een van de vele honderden kleine apps).

Vorige week zag ik echter ineens de iPhone app van de polyphonic Hardwire HT6 (zie de video hieronder). Het mooie aan dit pedaal en dus nu ook aan die app, is het polyfonische karakter. Dit betekent namelijk dat je door maar één keer al je snaren aan te slaan, alle individuele snaren tegelijkertijd kunt stemmen. Handig! Je kunt natuurlijk ook nog ecologisch verantwoord je gitaar stemmen. 🙂

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.