Wat weten muzikanten van auteursrecht en naburig recht?

De eenentwintigjarige Ralph Eijbergen doet voor zijn studie Music Management aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht onderzoek naar het kennisniveau van muzikanten op het gebied van auteursrecht en naburig recht. Door de afgelopen jaren met artiesten in buitenland en binnenland te praten, merkte Eijbergen dat veel muzikanten niet precies weten hoe het precies zit met het auteursrecht en naburig recht: “Zeker op amateur niveau niet. De hoofdlijnen zijn vaak enigszins bekend, maar daar blijft het bij.”
Volgens Eijbergen blijken muzikanten over het algemeen hun kennis van het auteursrecht hoger in te schatten dan van het naburig recht. Tevens geven veel muzikanten aan dat ze wel ondersteuning kunnen gebruiken bij het ontwarren van de rechten.
Aangezien ik zelf al eens ‘onderzoek’ deed naar auteursrecht in muziekonderwijs door middel van gastbijdragen, ben ik wel benieuwd naar de bevindingen van Ralph.

Om zijn onderzoek te steunen kunnen we deze enquête invullen en aan de hand van de resultaten zal hij dan een handig informatief rapport voor muzikanten opstellen. #benieuwd 🙂

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.