Back in town met het WWW-schrijfformat

Yes, daar zijn we weer! Zoals aangekondigd, viel er in de afgelopen maand weinig te lezen op Mindnote.nl. Ik was namelijk een tijdje in Portugal voor wat rust en bezinning. šŸ™‚

Zo was ik twee weken lang volledig offline, heb ik een aantal interessante boeken gelezen (ik kan het gelukkig nog) en eens goed nagedacht over mijn – en ons – mediagebruik. Wat betekent het dagelijks bloggen, het volgen van nieuws, het plaatsen en lezen van tweets en Facebook-berichten voor mij, voor mijn bedrijf, voor mijn sociale relaties en voor mijn manier van werken en leven?

“Without deviationĀ from the norm,Ā progress is not possible” Frank Zappa

Verandering. In de komende tijd zal ik een aantal van deze bespiegelingen met jullie gaan delen in nieuwe berichten op Mindnote.nl. Ook de manier van berichten wil ik wat gaan veranderen en hopelijk verbeteren.

Ik begon namelijk in oktober 2009 bij de oprichting van Mindnote met bloggen over algemene nieuwe media ontwikkelingen; met name over de muziekindustrie en de digitale ontwikkelingen bij het (muziek-)onderwijs. Beetje bij beetjeĀ ontstonden er allerlei dossiers, waarvan de Ć©Ć©n meer aandacht kreeg dan de ander. Ik luisterde naar mijn publiek (door o.a. naar de bezoekersstatistieken te kijken) en naar mijn agenda (door soms minder tijd te nemen voor hele uitgebreide artikelen).

“Time may change me, but I can’t trace time” David Bowie

Hierdoor sloop er wel langzaam een manier van werken in die wellicht beter kan. Had ik weinig tijd? Dan schreef ik snel een handige Tooltip. Terugkijkend merkte ik dat ik de analyserende en kritische bril uit de begindagen soms verruilde voor gemak en het wat mij betreft tijd wordt voor nieuwe glazen en wellicht ook een nieuw montuur.

Bombardement van tekens. Vorm = Inhoud?

Door het huidigeĀ bombardement aan tekens (om de postmodernisten er nog maar eens bij te halen..) krijgen we een overvloed aan teksten en beelden over ons heen die ook nog eensĀ steeds meer naar elkaarĀ verwijzen. Als content producerende blogger doe ik daar natuurlijk vrolijk aan mee en ben ik me er ook van bewust hierdoor een beetje van jullie schaarse tijdĀ op te eisen.

Om jullie en mijn tijd zo goed mogelijk te benutten, wil ik vanaf nu gaan werken met het MindnoteĀ WWW-schrijfformat. Hiermee wil ik ieder bericht dat ik plaats volgens deze structuur schrijven:

Wat – Wat is het? Een tool/presentatie/verslag van bijeenkomst? Wie is de maker? In welke context moeten we dit zien? Etc.

Wat niet – Wat mist er aan deze tool/presentatie? Waarom is dit een gebrek? Etc.

Wat wel – Wat zou er beter kunnen? Waarom zou dit beter/handiger/duidelijker zijn? Etc.

Ā Hierdoor hoop ik mijzelf ook in mijn schaarse tijd te dwingen niet snel even een leuke Tooltip te schrijven, maar deze ook kort te analyseren, te bekritiseren en met suggesties te komen.

Ik ben wel benieuwd wat jullie van mijn manier van bloggen tot nu toe vinden en van deze WWW-plannen šŸ™‚

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Presentaties/Workshops « Back in town met het WWW-schrijfformat […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.