De Ondernemende Kunstenaar: Evert Zeevalkink (gitarist)

Voor het vak De Ondernemende Kunstenaar dat ik sinds kort op het conservatorium van Amsterdam geef, belicht ik ondernemende muzikanten en hun (opmerkelijke) activiteiten in het Mindnote Dossier DOK. Hoe presenteren zij zichzelf op internet, op welke manier organiseren zij hun activiteiten, van welke digitale middelen maken zij gebruik etc.

De Utrechtse gitarist Evert Zeevalkink speelt bij EON, The New Shining & Channah. Hij is actief als studiogitarist, producer en songwriter. Hij deed onder meer live sessiewerk bij singer-songwriters, theaterproducties, musicals en toneelgezelschappen. Daarnaast was hij veel te vinden in de studio voor diverse bands, maar ook voor allerlei reclames.

Aangezien hij volgende week komt spelen bij de zevende editie van mijn Behind the Corner productie, keek ik even nieuwsgierig rond op zijn vernieuwde site. Wat me opviel was de nieuwe pagina ‘online gitaarpartijen’. Deze pagina illustreert wat mij betreft mooi hoe een ondernemende gitarist anno 2013 gebruikt maakt van de mogelijkheden van het internet. Evert legt uit:

Niets is zo leuk als de dag doorbrengen in een grote studio. Ik heb het geluk dat ik al in veel van Nederlands beste studio’s heb mogen werken; Wisseloord, Bullet Sound, Power Sound, Zeezicht etc. Echter; anno 2013 is de realiteit dat ik voor de meeste projecten evengoed of beter af ben in mijn eigen studio. Alles wat nodig is om goedklinkende gitaarpartijen op te nemen heb ik in mijn studio binnen handbereik, ik kan er snel werken, ik heb veel verschillende instrumenten tot mijn beschikking en het is makkelijk om in een later stadium nog een aanpassing te maken. Het versturen van bestanden kan zich helemaal via het internet afspelen.

Evert 2

Ook de paragraaf over de manier waarop dit werkt, vind ik mooi om te lezen.

Het emailen van een mp3 bestand van redelijke kwaliteit is al genoeg om aan de slag te gaan. De sessie kan doorgesproken worden via de telefoon, Skype of email maar het is ook mogelijk om de opname bij te wonen. De door mij opgenomen tracks kunnen in ieder gewenst formaat verstuurd worden via bijvoorbeeld wetransfer. Ook zorg ik ervoordat ik van elke partij ook een clean di spoor opneem zodat er later gereamped kan worden.

Ik ben benieuwd hoe de DOK-studenten een dergelijk voorbeeld naar hun eigen situatie vertalen. 🙂

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.