Build Your Own Clone

BYOCVoor menig gitarist zijn effectpedalen net zo verslavend als die andere twee eigenschappen van de Rock and Roll… Het tijdschrift de Gitarist heeft er deze maand zelfs een special aan gewijd. Die digitale gitaarmuren uit de jaren ’80 kunnen echt niet meer! Er  is een ware revival gaande van analoge boetiek-pedalen tot digitale trapdoosjes en combinatie’s van beiden. In een eerder bericht over open-source gitaarpedalen schreef ik al over het recente initiatief van OpenStomp, maar in deze tijden van groeiende individualisering van consumptiegoederen en een vergaande DIY-cultuur, kan de nostalgische gitarist ook nog gewoon lekker ‘old skool’ met de soldeerbout in de hand en een technisch-lego-achtige tekening voor z’n neus een kloon bouwen van z’n favoriete gitaarpedaal: Build Your Own Clone.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.