Open-source gitaarpedalen

StreamImage.aspxVia Twitter stuitte ik laatst op een interessante artikel over OpenStomp; open-source gitaareffectpedalen (stompboxes in het Engels). Digitale effecten zijn op zich niets nieuws, maar sinds de introductie van de POD van het Californische bedrijf Line 6, lijkt de kwaliteitsstandaard dusdanig geaccepteerd dat een gitarist zich tegenwoordig niet meer hoeft te schamen om met digitale effecten het podium te betreden.

Hoewel analoge gitaarpedalen tegenwoordig ook weer een renaissance lijken te beleven, verschijnen er steeds meer hybride pedalen met analoge en digitale componenten. Tegen de veelzijdigheid van digitale effecten en de eenvoud om instellingen te tweaken, kunnen analoge pedalen simpelweg niet op.

Het interessante aan OpenStomp is dat de gitarist met te veel vrije tijd en teveel zelfexpressie, nu nog meer los kan gaan met de schijnbaar oneindige variaties die deze pedalen bieden. Voor de meesten zijn drie verschillende potjes jam in de supermarkt genoeg, terwijl anderen kunnen genieten van een magazijn met wel honderden smaken. Wanneer je dan ook nog eens je eigen jam kunt maken, dan zal vooral die laatste groep waarschijnlijk wel helemaal in zijn (k)nopjes zijn.

Lees hier het hele artikel

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] tot digitale trapdoosjes en combinatie’s van beiden. In een eerder bericht over open-source gitaarpedalen schreef ik al over het recente initiatief van OpenStomp, maar in deze tijden van groeiende […]

  2. […] tot digitale trapdoosjes en combinatie’s van beiden. In een eerder bericht over open-source gitaarpedalen schreef ik al over het recente initiatief van OpenStomp, maar in deze tijden van groeiende […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.