Digital Revolution: co-creatie documentaire BBC

Met de (werk)titel Digital Revolution start BBC Two eind januari een ‘open collaborative documentary on the way the web is changing our live’. Dit is om verschillende redenen een interessante ontwikkeling. Niet alleen omdat de inhoud reuze interessant is om meer over te weten. Ook de vorm en de uitwerking daarvan is opvallend. De BBC plaatste namelijk gratis uren ruw documentaire-materiaal online en schreef vervolgens een wedstrijd uit. Iedereen kon een eigen versie insturen zolang deze maar informeert, educatief en entertainend is. Knippen, plakken en animaties, alles was geoorloofd. Zaterdag 30 januari om half negen is de eerste uitzending op BBC Two.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.