Urban Screens: videoprojecties op gebouwen

De bekendmaking van de opbrengst van 3FM’s Serious Request 2009 geschiede door middel van kekke projecties op het stadhuis in Groningen. Dit deed me denken aan afgelopen zomer toen ik aanwezig was bij de ‘Urban Projectie’ van het MediaLAB Amsterdam. Op 28 mei 2009 was ondermeer mijn goede vrind Lars Berg betrokken bij een grootschalig projectie op het Singelgrachtgebouw (kruising Wibautstraat met de Mauritskade).


De videocomposities waren net als in Groningen vooraf ontworpen en gebaseerd op de architectuur. Wen er maar vast aan. Dergelijke projecties worden steeds eenvoudiger en goedkoper te verwezenlijken (alhoewel er hier nog steeds om belachelijk grote projectoren aanwezig waren) en de eerste mobiele telefoon met projector is namelijk al verkrijgbaar. Geïnteresseerde lezers raad ik aan onder andere de Urban Screen Reader van het Amsterdamse Institute of Network Cultures in de gaten te houden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.