Peter Visser (Bettie Serveert) over muziekeducatie

Peter Visser speelt al 28 jaar gitaar en heeft zelf nooit gitaarles gehad. Met De Artsen speelde hij in de jaren tachtig door het hele land en de afgelopen twintig jaar met Bettie Serveert ook door Europa, Japan, Canada en de VS. Zelf geeft Visser geen gitaarles en bekent dat: “Het zou beter zijn als ikzelf les zou krijgen!”

Welke muziekeducatie heb je zelf genoten? (en heb je ervan genoten?)

Geen. Wel heb ik vanaf heel jong in m’n kamertje zitten pielen en later met heel veel met bandjes in de oefenkelder gezeten.

Waar moet volgens jou het accent op liggen bij muziekeducatie?

Volgens mij moet iedere muzikant 100% zichzelf kunnen zijn en zijn of haar eigen ding doen. Autonomie is vind ik heel belangrijk, om je eigen stijl te krijgen, zodat je niet je hele carrière vult met andermans trucjes. Er zijn al te veel bands die op andere bands lijken.

Welke rol denk je dat nieuwe media (internet, iPod, gsm, games) kunnen vervullen bij muziekeducatie?

Wat ik op internet gezien heb is dat als je de titel van een liedje van bijv. AC/DC intikt op YouTube en daar dan “Lesson” achter zet, je ineens heel veel van die gastjes ziet die, meestal met een hele lelijke gitaar, het nummer voorspelen. Vind je dat niet leuk, dan zet je gewoon je computer uit!

8 antwoorden
 1. Jean Basemans
  Jean Basemans zegt:

  Dank je wel Peter Visser,
  Ik kan me nog iemand herinneren die jou heeft geleerd om in een band te spelen die jij de petjes noemde. Ook heeft die man jouw een paar lesjes gegeven over gitaren en je een les en een auditie heeft bezorgd bij Ellen ten Damme.
  Jean Basemans

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Niels Aalberts (EHPO) over muziekeducatie Martijn Crama (Music United) over muziekeducatie Peter Visser (Bettie Serveert) over muziekeducatie Bas Verweij (Interaction Designer & Charing X) over muziekeducatie Jelle Paulusma (Paulusma en […]

 2. […] Kalnenek (labeleigenaar en toetsenist), Niels Aalberts (EHPO), Martijn Crama (Music United), Peter Visser (Bettie Serveert), Bas Verweij (Interaction Designer & Charing X), Jelle Paulusma (Paulusma en […]

 3. […] Niels Aalberts (EHPO) over muziekeducatie Martijn Crama (Music United) over muziekeducatie Peter Visser (Bettie Serveert) over muziekeducatie Bas Verweij (Interaction Designer & Charing X) over muziekeducatie Jelle Paulusma (Paulusma en […]

 4. […] Niels Aalberts (EHPO) over muziekeducatie Martijn Crama (Music United) over muziekeducatie Peter Visser (Bettie Serveert) over muziekeducatie Bas Verweij (Interaction Designer & Charing X) over muziekeducatie Jelle Paulusma (Paulusma en […]

 5. […] in deze serie: Martijn Crama (Music United) over muziekeducatie Peter Visser (Bettie Serveert) over muziekeducatie Bas Verweij (Interaction Designer & Charing X) over muziekeducatie Jelle Paulusma (Paulusma […]

 6. […] Niels Aalberts (EHPO) over muziekeducatie Martijn Crama (Music United) over muziekeducatie Peter Visser (Bettie Serveert) over muziekeducatie Bas Verweij (Interaction Designer & Charing X) over muziekeducatie Jelle Paulusma (Paulusma en […]

 7. […] in deze serie: Peter Visser (Bettie Serveert) over muziekeducatie Bas Verweij (Interaction Designer & Charing X) over muziekeducatie Jelle Paulusma (Paulusma en […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.