TED-tip #7 Larry Lessig over wetgeving die creativiteit verstikt

Regelmatig tipt MindNote over een TED-presentatie met interessante en/of handige ideeën over muziek, edutainment en e-cultuur. Tijdens deze jaarlijkse conferenties houden allerhande invloedrijke denkers een lezing van maximaal twintig minuten over hun eigen expertise. Deze voordrachten staan allemaal online en gaan in eerste instantie over technologie, entertainment en design (TED), maar gaan steeds vaker ook over wetenschap, kunst, economie en maatschappelijke onderwerpen.

Amerikaan Lawrence ‘Larry’ Lessig is professor in de rechten aan de universiteit van Stanford. Als prominent voorvechter van meer open regelgeving op het gebied van auteursrecht voor digitale media, richtte hij in 2001 Creative Commons op en schreef hij onder andere het gelauwerde en gratis te downloaden boek Free Culture. In deze ijzersterke presentatie legt hij ondermeer verbanden met de komst van vliegtuigen en de problemen die daardoor ontstonden met landeigenaren.

Eerdere TED-tips:

Evan Williams over het luisteren naar Twitter-gebruikers

Henry Jenkins: Convergence Culture

Tod Machover: Playing the music in your head

Charles Leadbeater: The rise of the amateur professional

Yochai Benkler: Open-source economics

Howard Rheingold: Way-new collaboration

21 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Marshall McLuhan uit de jaren ‘60 * Seth Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit verstikt * Evan Williams over het luisteren naar Twitter-gebruikers * Henry Jenkins: Convergence Culture […]

 2. […] Marshall McLuhan uit de jaren ‘60 * Seth Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit verstikt * Evan Williams over het luisteren naar Twitter-gebruikers * Henry Jenkins: Convergence Culture […]

 3. […] Marshall McLuhan uit de jaren ‘60 * Seth Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit verstikt * Evan Williams over het luisteren naar Twitter-gebruikers * Henry Jenkins: Convergence Culture […]

 4. […] Marshall McLuhan uit de jaren ‘60 * Seth Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit verstikt * Evan Williams over het luisteren naar Twitter-gebruikers * Henry Jenkins: Convergence Culture […]

 5. […] Marshall McLuhan uit de jaren ‘60 * Seth Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit verstikt * Evan Williams over het luisteren naar Twitter-gebruikers * Henry Jenkins: Convergence Culture […]

 6. […] Marshall McLuhan uit de jaren ‘60 * Seth Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit verstikt * Evan Williams over het luisteren naar Twitter-gebruikers * Henry Jenkins: Convergence Culture […]

 7. […] Marshall McLuhan uit de jaren ‘60 * Seth Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit verstikt * Evan Williams over het luisteren naar Twitter-gebruikers * Henry Jenkins: Convergence Culture […]

 8. […] Marshall McLuhan uit de jaren ‘60 * Seth Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit verstikt * Evan Williams over het luisteren naar Twitter-gebruikers * Henry Jenkins: Convergence Culture […]

 9. […] Marshall McLuhan uit de jaren ‘60 * Seth Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit verstikt * Evan Williams over het luisteren naar Twitter-gebruikers * Henry Jenkins: Convergence Culture […]

 10. […] TED-tip #7 Larry Lessig over wetgeving die creativiteit verstikt […]

 11. […] Marshall McLuhan uit de jaren ‘60 * Seth Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit verstikt * Evan Williams over het luisteren naar Twitter-gebruikers * Henry Jenkins: Convergence Culture […]

 12. […] Marshall McLuhan uit de jaren ‘60 * Seth Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit verstikt * Evan Williams over het luisteren naar Twitter-gebruikers * Henry Jenkins: Convergence Culture […]

 13. […] * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit verstikt […]

 14. […] TED-tip #7 plaatste ik al een filmpje van Lawrence Lessig over wetgeving die creativiteit verstikt. In onderstaand filmpje zien we Lessig wederom in een ijzersterk betoog opkomen voor vrijheden […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.