Vrolijke Vrijdag #6 Andy McKee

MindNote Vrolijke Vrijdag: Aflevering 6.

Met 78 miljoen plays op YouTube is het gitaarspel van autodidakt Andy McKee niet onopgemerkt gebleven. Zijn eigenzinnige manier van ‘fingerstyle’ gitaarspelen is niet alleen opmerkelijk, maar ook nog eens heel muzikaal. Door zijn YouTube succes heeft hij inmiddels meer dan 200 optreden per jaar door allerlei verschillende landen. In december 2008 ontving Andy de ‘Acoustic Guitar Magazine worldwide silver medal award for fingerstyle’. “McKee’s unique skill allows him to transform the guitar from a simple stringed instrument to a dynamic calliope of sound. Andy’s deft talents give his music life through altered tunings, syncopated rhythm guitar taps, and his textural use of polyphonic tones and drones. All of these are played on both standard sized acoustic guitars and a hand-built 12 string harp-guitar.”

14 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] only words’ Vrolijke Vrijdag #8 Newton Faulkner Vrolijke Vrijdag #7 Rocco Ostermann (Magic Fish) Vrolijke Vrijdag #6 Andy McKee Vrolijke vrijdag #5 Frank Zappa speelt fiets Vrolijke vrijdag #4 Leiderschapslessen van dansende […]

 2. […] only words’ Vrolijke Vrijdag #8 Newton Faulkner Vrolijke Vrijdag #7 Rocco Ostermann (Magic Fish) Vrolijke Vrijdag #6 Andy McKee Vrolijke vrijdag #5 Frank Zappa speelt fiets Vrolijke vrijdag #4 Leiderschapslessen van dansende […]

 3. […] only words’ Vrolijke Vrijdag #8 Newton Faulkner Vrolijke Vrijdag #7 Rocco Ostermann (Magic Fish) Vrolijke Vrijdag #6 Andy McKee Vrolijke vrijdag #5 Frank Zappa speelt fiets Vrolijke vrijdag #4 Leiderschapslessen van dansende […]

 4. […] only words’ Vrolijke Vrijdag #8 Newton Faulkner Vrolijke Vrijdag #7 Rocco Ostermann (Magic Fish) Vrolijke Vrijdag #6 Andy McKee Vrolijke vrijdag #5 Frank Zappa speelt fiets Vrolijke vrijdag #4 Leiderschapslessen van dansende […]

 5. […] only words’ Vrolijke Vrijdag #8 Newton Faulkner Vrolijke Vrijdag #7 Rocco Ostermann (Magic Fish) Vrolijke Vrijdag #6 Andy McKee Vrolijke vrijdag #5 Frank Zappa speelt fiets Vrolijke vrijdag #4 Leiderschapslessen van dansende […]

 6. […] Vrijdag’s kwamen regelmatig opmerkelijke gitaristen aan bod, zoals bijvoorbeeld Zack Kim of Andy McKee. Deze week is het de beurt aan de markant bassist Evan Brewer. Ritmisch, melodisch en motorisch een […]

 7. […] Vrolijke Vrijdag #6 over Andy McKee besprak ik zijn eigenzinnige manier van ‘fingerstyle’ gitaarspelen. Vandaag sta ik kort stil […]

 8. […] only words’ Vrolijke Vrijdag #8 Newton Faulkner Vrolijke Vrijdag #7 Rocco Ostermann (Magic Fish) Vrolijke Vrijdag #6 Andy McKee Vrolijke vrijdag #5 Frank Zappa speelt fiets Vrolijke vrijdag #4 Leiderschapslessen van dansende […]

 9. […] only words’ Vrolijke Vrijdag #8 Newton Faulkner Vrolijke Vrijdag #7 Rocco Ostermann (Magic Fish) Vrolijke Vrijdag #6 Andy McKee Vrolijke vrijdag #5 Frank Zappa speelt fiets Vrolijke vrijdag #4 Leiderschapslessen van dansende […]

 10. […] only words’ Vrolijke Vrijdag #8 Newton Faulkner Vrolijke Vrijdag #7 Rocco Ostermann (Magic Fish) Vrolijke Vrijdag #6 Andy McKee Vrolijke vrijdag #5 Frank Zappa speelt fiets Vrolijke vrijdag #4 Leiderschapslessen van dansende […]

 11. […] only words’ Vrolijke Vrijdag #8 Newton Faulkner Vrolijke Vrijdag #7 Rocco Ostermann (Magic Fish) Vrolijke Vrijdag #6 Andy McKee Vrolijke vrijdag #5 Frank Zappa speelt fiets Vrolijke vrijdag #4 Leiderschapslessen van dansende […]

 12. […] only words’ Vrolijke Vrijdag #8 Newton Faulkner Vrolijke Vrijdag #7 Rocco Ostermann (Magic Fish) Vrolijke Vrijdag #6 Andy McKee Vrolijke vrijdag #5 Frank Zappa speelt fiets Vrolijke vrijdag #4 Leiderschapslessen van dansende […]

 13. […] Britse zanger/gitarist Sam Newton Battenberg Faulkner speelt – net als Andy McKee uit aflevering 6 van deze serie – op een hele percussieve manier gitaar. Hij staat ook bekend om zijn markante dreadlocks die […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.