Arcade Fire’s videoclip ‘The Wilderness Downtown’

Een aantal weken gelden werd ik via Twitter gewezen op de nieuwe videoclip ‘The Wilderness Downtown’ van de Canadese band Arcade Fire. Dit is niet zomaar een videoclip, maar een persoonlijke interactieve ervaring. Aan het begin word je gevraagd de adresgegevens van je ouderlijk huis op te geven. Wat volgt is een verrassend persoonlijke videobeleving. Dit klinkt heel zweverig en kunstzinnig, maar de makers zijn er echt in geslaagd een geregisseerde verhaallijn te verbinden met persoonlijk informatie van de toeschouwer. Door gebruik te maken van HTML 5 verschijnen er telkens popup vensters met een mix van geregisseerde beelden en door Google Maps en Google Street View gegenereerd beelmateriaal. Waanzinnig! Bekijk en probeer het hier zelf.

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] hun muziekvideo The Wilderness Downtown betrekt The Arcade Fire haar publiek op een hele andere innovatieve manier. Door namelijk de postcode van je ouderlijk […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.