TED-tip #70 Marco Tempest als illusionist 2.0

Iedere maandag tipt Mindnote een TED-presentatie met interessante en/of handige ideeën over muziek, edutainment en e-cultuur. Tijdens deze jaarlijkse conferenties houden allerhande invloedrijke denkers een lezing van maximaal twintig minuten over hun eigen expertise. Deze voordrachten staan allemaal online en gaan in eerste instantie over technologie, entertainment en design (TED), maar gaan steeds vaker ook over wetenschap, kunst, economie en maatschappelijke onderwerpen.

Door gebruik te maken van drie iPods, geeft de Zwitserse technoillusionist Marco Tempest een indrukwekkende show weg tijdens een TED bijeenkomst in Schotland.

Door een combinatie van imaginair gebruik van fysieke objecten en technologische beelden, creëert Tempest een geheel eigen wereld van illusies. Voor de TV-serie “The Virtual Magician”, dat al in tientallen landen wordt uitgezonden, won hij meerdere awards. Op zijn Vimeo kanaal  staan nog meer indrukwekkende video’s (zie ook onderstaande tweede video) of zoals hij zelf omschrijft: “I blend the line between what is incredibly real and what is incredibly not.”

Bekijk hier het overzicht met alle TED-tips over muziek, educatie en innovatie.

Augmented Reality Magic 1.0 from Marco Tempest on Vimeo.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.