Op naar het ruime sop… met Blizzard #13

Tijdens de muzikantendag in Utrecht kwam ik de jongens van de Achterhoekse rockband Blizzard tegen. Drie guitige gabbers die op jonge leeftijd op de middelbare school een bandje begonnen en stapje voor stapje steeds verder kwamen. Dit is nu ook een probleem geworden volgens de band.

De stappen moeten groter, sneller en nog verder worden gezet. Drie jongens worden heren, maar hun gezamenlijke stipje op de horizon is gebleven. Terwijl de wereld om hen heen verandert en zijzelf ook, is de band een baken van rust gebleken.

Nu de drie kapiteins het ruime sop verkiezen, staat het bootje Blizzard voor de keuze rond te blijven dobberen in het pierebadje van de Achterhoek, of om een schip op te tuigen die de woelige baren zou kunnen trotseren.

Aangezien ik een apostel ben van het beta-denken voor muzikanten, vroeg ik de heren om van deze zoektocht naar hun gedeelde vuurtoren aan de horizon de komende maanden eens wekelijks in alle eerlijkheid verslag te doen. Eerder vertelden de heren al in verschillende posts hoe ze op dit punt beland zijn (12345678, 91011, 12). Nu is de tijd gekomen om de zeilen maar eens goed bij te zetten.

 Flow
Tijdens de eerste repetities duurde het soms wel anderhalf uur voordat we het juiste gevoel te pakken hadden. Het was nog wat onwennig. Hoewel een ieder nog steeds zoekende is naar zijn plek binnen het geheel, komen we nu vrijwel direct in de goede flow terecht.

Focus op fundament
We focussen ons tijdens de repetities op spel en het fundament dat door basgitaar en drums gelegd moet worden. Hier is onze aandacht nu op gevestigd. De concrete invulling van Thies’ gitaar-laag komt later.

Wanneer we jammen hebben we nog wel eens de neiging om bij een gitaarpartij die Thies inzet aan te haken. We moeten ervoor waken de focus, die op het fundament van basgitaar en drums ligt, niet te verliezen. Want daar ligt onze kracht.

Plan van aanpak
In de vorige blogpost spraken we over een plan van aanpak. We wilden een plan schrijven om het repetitietraject voor onszelf inzichtelijke te maken en hiermee voorkomen om in het jammen te blijven hangen. Maar die planning is alweer van de baan:

We zien er vanaf omdat we onszelf tijdens het creatieve proces geen enkele druk willen opleggen. En waarom zouden we ook? We hebben alle tijd. Mooi man!

Lees in de volgende blogpost (over twee weken) meer over de elektronische drums waar Niels zich op heeft gestort.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.