Op naar het ruime sop met… Blizzard #25 (slot)

Tijdens de muzikantendag in Utrecht kwam ik de jongens van de Achterhoekse rockband Blizzard tegen. Drie guitige gabbers die op jonge leeftijd op de middelbare school een bandje begonnen en stapje voor stapje steeds verder kwamen. Dit is nu ook een probleem geworden volgens de band.

De stappen moeten groter, sneller en nog verder worden gezet. Drie jongens worden heren, maar hun gezamenlijke stipje op de horizon is gebleven. Terwijl de wereld om hen heen verandert en zijzelf ook, is de band een baken van rust gebleken.

Nu de drie kapiteins het ruime sop verkiezen, staat het bootje Blizzard voor de keuze rond te blijven dobberen in het pierebadje van de Achterhoek, of om een schip op te tuigen die de woelige baren zou kunnen trotseren.

Aangezien ik een apostel ben van het beta-denken voor muzikanten, vroeg ik de heren om van deze zoektocht naar hun gedeelde vuurtoren aan de horizon de komende maanden eens wekelijks in alle eerlijkheid verslag te doen. Eerder vertelden de heren al in verschillende posts hoe ze op dit punt beland zijn (12345678, 910111213141516171819202122, 23, 24).

Inmiddels is het bijna een jaar later en hebben de drie kapiteins een periode van bezinning en focus meegemaakt. In hun laatste observatie, meldden de heren verder te zullen gaan als nieuwe band. Hoe deze er precies uit gaat zien, zal in de komende maanden duidelijk worden. Het lijkt ons daarom ook een mooi moment om met deze 25e post de blogserie ‘Op naar het ruime sop met.. Blizzard’ te sluiten.

In deze laatste post blikken de heren terug op het bloggen zelf. Met welke verwachtingen begonnen zij een jaar geleden? Wat heeft het hen uiteindelijk gebracht en hoe nu verder?. Het antwoord op deze laatste vraag zal in ieder geval niet meer op Mindnote te lezen zijn, maar op hun eigen blog. De heren (micro-)bloggen vanaf nu zelf verder en bepalen hierbij  zelf hun eigen koers. Het schip staat klaar om te gaan varen en ik ben heel benieuwd naar welke bestemming het ze brengt!

Voordat de heren terugblikken op deze serie, wil ik me nog enige stichtelijke woorden permitteren. Ik vond het namelijk mooi om te zien hoe dit Achterhoekse trio de uitdaging aannam om wekelijks en – daarna tweewekelijks – open kaart te spelen met zichzelf en in het openbaar. Niet wetend wat het ze op korte of lange termijn zou brengen, stelde de band zich kwetsbaar op en durfde ze voor het oog van de bloglezer hun eigen SWOT-analyse te maken. Los van hoe de aanstaande nieuwe band zal gaan presteren, vind ik de integere online spiegel die de heren elkaar voorhielden en de voorbeeldige discipline om dit ook frequent met ons te delen, bewonderenswaardig. Dit geeft wat mij betreft ook blijk van de wil en het doorzettingsvermogen dat nodig is om als band boven het maaiveld der middelmaat uit te steken. Ik ben dan ook heel benieuwd wanneer er geoogst kan worden! Voordat die maaidorser er komt en er kan worden ingekuild, moeten de drie boertjes nu eerst gaan bloeien. Met de lente voor de deur, lijkt me dit echter geen groot probleem 🙂

Terugblik bloggen

Introductie

Een jaar geleden duiken we met Blizzard in een proces van vernieuwing.

Meindert stelt voor hierover te bloggen. We moeten het voorstel even laten

bezinken. Jarenlang zijn we erg terughoudend met het delen van informatie.

Nogal 1.0, als we er nu op terug kijken. Bang om een kijkje in de keuken te

geven.

Bloggen?!

En nu moeten we alles open en bloot het internets op slingeren?! Best

spannend, aangezien we op dat moment geen idee hebben wat de uitkomst van

het proces zal zijn. Wie weet slaan we elkaar de hersens in en komt er rigoureus

een einde aan de de band. (wat ongetwijfeld een vermakelijk blog opgeleverd

zou hebben!) Maar we beseffen dat we eigenlijk helemaal niets te verliezen

hebben en gaan in op het voorstel van Meindert.

Functies van het blog

Door in de eerste blogposts terug te blikken op tien jaar Blizzard, trekken we

ontzettend veel lering uit die periode. Daarna dient het blog voor onszelf vooral

als leidraad tijdens het proces: we documenteren en het helpt ons om onze

gedachten te ordenen. Tegelijkertijd delen we onze inzichten met de lezer.

Stok achter de deur

Met de tweewekelijkse frequentie van het bloggen, hebben we een stok achter

de deur. Het ‘gehijg’ van de deadline voor een nieuwe blogpost in onze nek, is

een goede stimulans om de vaart in het proces te houden. De content komt op

democratische wijze tot stand en levert af en toe verhitte discussies op: ‘Wat

willen we eigenlijk vertellen?’ en ‘is het relevant’?

Conclusie

Afgelopen jaar is duidelijk geworden dat de neuzen meer dan ooit dezelfde

kant op staan. Het blog vervulde hierin een ondersteunende rol. We hebben

een gezamenlijke focus, geloven in ons product en gaan er volle bak tegenaan.

Wellicht hebben we ook andere in het slop geraakte bands weten te inspireren,

want: er is altijd een weg! 😉

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.