Op naar het ruime sop… met Blizzard #17

Tijdens de muzikantendag in Utrecht kwam ik de jongens van de Achterhoekse rockband Blizzard tegen. Drie guitige gabbers die op jonge leeftijd op de middelbare school een bandje begonnen en stapje voor stapje steeds verder kwamen. Dit is nu ook een probleem geworden volgens de band.

De stappen moeten groter, sneller en nog verder worden gezet. Drie jongens worden heren, maar hun gezamenlijke stipje op de horizon is gebleven. Terwijl de wereld om hen heen verandert en zijzelf ook, is de band een baken van rust gebleken.

Nu de drie kapiteins het ruime sop verkiezen, staat het bootje Blizzard voor de keuze rond te blijven dobberen in het pierebadje van de Achterhoek, of om een schip op te tuigen die de woelige baren zou kunnen trotseren.

Aangezien ik een apostel ben van het beta-denken voor muzikanten, vroeg ik de heren om van deze zoektocht naar hun gedeelde vuurtoren aan de horizon de komende maanden eens wekelijks in alle eerlijkheid verslag te doen. Eerder vertelden de heren al in verschillende posts hoe ze op dit punt beland zijn (12345678, 9101112131415, 16).

# 17 Nieuwe aanpak: het resultaat 

In de vorige blogpost haalden we de zweep eroverheen en vertelden we over onze plannen om volgens een nieuwe structuur te gaan werken. Door een strakke taakverdeling – met Timo als muzikaal leider en eindverantwoordelijke – en heldere afspraken zou de productiviteit een flinke boost moeten krijgen.

We hebben de plannen in de praktijk gebracht en bekijken deze week waar dat toe geresulteerd heeft.

Concreet doel
Om kort te zijn: de nieuwe aanpak werkt vooalsnog perfect! We werken twee weken volgens de herziene structuur en dat heeft direct zijn vruchten afgeworpen. De eerste twee nieuwe songs zijn geschreven en er wordt momenteel flink aan gesleuteld in de oefenruimte.

Het werken met een duidelijk doel voor ogen – namelijk: een concete song – blijkt een goede methode voor ons drieeën te zijn.

Homestudio
Wat zeker ook aan de productiviteit bijdraagt is de homestudio die Timo ondertussen op orde heeft. Vanuit een basgitaarpartij, drumbeat en zang schrijft Timo thuis de basis voor een song.  Ook Thies en Niels hebben thuis de mogelijkheid partijen op te nemen en uit te wisselen. Het direct kunnen uitwerken en opnemen van ideeën blijkt essentieel voor een snelle workflow.

Repeteren
We repeteren twee keer per week. Timo en Niels repteren samen om de drumpartijen door te spreken en om basgitaar en drums op elkaar af te stemmen. En er wordt gezamelijk gerepeteerd, waarbij Thies zijn gitaarlaag over het fundament van basgitaar en drums (aangevuld met zang-opzetjes) legt.

Nu is het de uitdaging om deze drive vast te houden. We keep you posted!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.