Op naar het ruime sop… met Blizzard #1

Tijdens de muzikantendag in Utrecht kwam ik de jongens van de Achterhoekse rockband Blizzard tegen. Drie guitige gabbers die op jonge leeftijd op de middelbare school een bandje begonnen en stapje voor stapje steeds verder kwamen. Dit is nu ook een probleem geworden volgens de band.

De stappen moeten groter, sneller en nog verder worden gezet. Drie jongens worden heren, maar hun gezamenlijke stipje op de horizon is gebleven. Terwijl de wereld om hen heen verandert en zijzelf ook, is de band een baken van rust gebleken.

Nu de drie kapiteins het ruime sop verkiezen, staat het bootje Blizzard voor de keuze rond te blijven dobberen in het pierebadje van de Achterhoek, of om een schip op te tuigen die de woelige baren zou kunnen trotseren.

Aangezien ik een apostel ben van het beta-denken voor muzikanten, vroeg ik de heren om van deze zoektocht naar hun gedeelde vuurtoren aan de horizon de komende maanden eens wekelijks in alle eerlijkheid verslag te doen. ‘Ja nu is het wel genoeg met die semi-poëtische teksten Bussink’, hoor ik jullie denken en ik geef grif toe. Heren van Blizzard, steek van wal!

We zitten met Blizzard momenteel in een interessant proces. Is het eigenlijk nog wel als Blizzard? Laten we zeggen: de vrienden TimoThies en Niels, die samen het driekoppige orkest Blizzard vormen zitten in een fase van bezinning, verandering en vernieuwing.

Meindert opperde het idee om dit leerzame proces te documenteren en inzichtelijk te maken voor anderen. Dit leek ons ons een goed plan: enerzijds omdat we denken dat veel bands zich er (deels) in zullen herkennen, anderzijds om voor onszelf bepaalde zaken inzichtelijk op een rij te krijgen.

Jongens, wat is eigenlijk het probleem?
We maken al bijna tien jaar met enorm veel plezier muziek met elkaar. Vrienden vanaf de middelbare school, in een afgetrapte bus scheuren we vanuit de Achterhoek al jaren met eigen werk het hele land door. Vol ambitie spelen we ons het schompes, maar het grote succes blijft uit. Frustrerend!

Een gesprek met Martijn Crama (manager Krach) in november 2010 opende onze ogen. Op de ogenschijnlijk eenvoudige vraag: “Jongens, wat zijn jullie eigenlijk aan het doen?” moesten we het antwoord schuldig blijven. Ja, waar waren we eigenlijk mee bezig? Gas terug dus en tijd voor bezinning.

Wat kunnen jullie verwachten
In de volgende blogposts zullen we ingaan op het op het ontstaan van Blizzard (en de resultaten die we daar de afgelopen jaren mee geboekt hebben), de huidige overpeinzingen, het verloop van het proces én de plannen die daaruit ontstaan.

Tot volgende week!

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] aan de horizon de komende maanden eens wekelijks in alle eerlijkheid verslag te doen. Na de introductie, de eerste stapjes, de eerste hoogtepunten en recente hoogtepunten, de inkeer, de eerste […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.