Tooltip #70 Codeacademy leert je online de beginselen van programmeren

Gisteren tipte Arthur me over de website, of nee, de online lesomgeving Codeacademy. Een leuke online tool waarmee je stap voor stap de beginselen van programmeren leert.

Het leuke aan de site is dat je direct bezig bent en voordat je het weet, heb je al je eerste badge verdiend. Je wordt op een speelse manier aan de hand genomen voor een leerzame reis, zonder dat je precies weet waar deze je brengt. Hierdoor voelt het leren als een computerspel waarin je niet precies weet wat het volgende obstakel is om te passeren. Erg leuk gedaan!

Bekijk hier allerlei andere handige tooltips

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] onder de naam Year of Rock. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de onderliggende structuur van Codeacademy (Tooltip #70). Deze ‘gamificatie’ van het leerproces is een succesvolle trend die we eind 2011 al een […]

  2. […] This post was Twitted by MindnoteNL […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.