ToolTip #76 Smart Music

Afgelopen vrijdag sprak ik bij de landelijke inspiratiedag voor kunstdocenten over digitaal lesgeven en digitaal organiseren. Voor mij spraken de muziekpedagogen Nico Sieffers, Jack Westra en Louis Janssen over het Amerikaanse interactieve muziekprogramma Smart Music.

Muziekscholen kunnen hierdoor aan de slag met een enorme database van interactieve partituren waarvan de toonhoogte, het tempo, het instrumentarium etc. kan worden aangepast.

Ook kunnen docenten via Smart Music eenvoudig opdrachten maken en door de student thuis laten inspelen en opsturen. Vervolgens zijn de verkeerd gespeelde noten rood gemarkeerd te zien en wordt de student gestimuleerd om het nog een keer te proberen voordat hij of zij het huiswerk digitaal inlevert bij de docent. Een mooi voorbeeld van gamification bij muziekonderwijs.

Bekijk hier allerlei andere handige tooltips.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.