TED-tip #76 Werner Vogels (CTO Amazon) over het delen van hun infrastructuur

Iedere maandag tipt Mindnote een TED-presentatie met interessante en/of handige ideeën over muziek, edutainment en e-cultuur. Tijdens deze jaarlijkse conferenties houden allerhande invloedrijke denkers een lezing van maximaal twintig minuten over hun eigen expertise. Deze voordrachten staan allemaal online en gaan in eerste instantie over technologie, entertainment en design (TED), maar gaan steeds vaker ook over wetenschap, kunst, economie en maatschappelijke onderwerpen.

Deze week weer eens geen echte TED video, maar een video van de minstens zo interessante nieuwe Nederlandse tegenhanger Fast Moving Targets.

Afgelopen week verscheen de Nederlandse Chief Technology Officer van Amazon Werner Vogels in het nieuwe programma Top Names van Erwin Blom en Roeland Stekelenburg. Iedere dinsdagavond praten zij om 21 uur live over de impact van digitalisering op de wereld.

In onderstaande video vertelt Vogels dat Amazon een technologiebedrijf is. Naast de verkoop van (digitale) boeken, faciliteren zij startups als Nalden met hosting en streaming, zodat deze nieuwe bedrijven zonder grote investeringen in servers eenvoudig van start kunnen gaan.

Veder noemt Vogels drie handige en opmerkelijk tips voor het starten van een nieuwe dienst. Begin niet met de techniek, maar doorloop de volgende stappen:

1. Schrijf het persbericht. Dan wordt je gedwongen simpel en helder uit te leggen wat product of dienst gaat doen.

2. Schrijf vervolgens de F.A.Q. Beantwoord de vragen die je van een klant kunt verwachten.

3. Schrijf daarna de handleiding. Hoe werkt het, wat moet de gebruiker doen.

Wie dat goed gedaan heeft, weet wat ie moet bouwen en kan aan de slag. Stap 4 zal dan wel het ouderwetse business plan zijn 🙂

Bekijk hier het overzicht met alle TED-tips over muziek, educatie en innovatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.