[Update] Interview met Wired oprichter Kevin Kelly via Google+ Hangout

[Update] Bekijk onderaan het volledige interview van een uur en lees hier het uitgebreide verslag op Fast Moving Targets.

Vandaag mocht ik een uur lang met Erwin Blom, Vincent Everts, Johan Voets, Justien Marseille, Marion Mulder, Michiel Berger en Sam Warnaars in een Google+ Hangout vragen stellen aan de oprichter van het toonaangevende technologie magazine Wired Kevin Kelly.

Kelly stond ons vandaag te woord en in de afgelopen dagen ook al vele andere personen, als onderdeel van zijn promotiecampagne voor zijn nieuwe boek What Technology Wants. Een briljante marketing truc natuurlijk, omdat hij zo gewoon vanuit huis eenvoudig en wereldwijd aandacht kan vragen voor zijn nieuwste publicatie. Het gesprek had een vrij filosofisch karakter en Kelly praatte eenvoudig honderduit. Een privé-college.

Ik was benieuwd of Kelly net als Nicholas Carr in zijn boek The Big Switch (2008) het belang herkent van de invloed van technologie op de manier waarop wij consumeren en produceren. Carr zei daarover: “the path of technological progress and its human consequences are determined not simply by advances in science and engineering but also, and more decisively, by the influence of technology on the costs of producing and consuming goods and services. A competitive marketplace guarantees that more efficient modes of production and consumption will win out over less efficient ones.” Vervolgens vroeg ik hem in iets lossere bewoordingen: “Do you recognize this kind of underlying rule in ’the Technium’ and how should we take this into account for future developments?”. Hij was het hier wel mee eens en heeft verder een hele positieve opvatting over de evolutie van technologie.

Het interview was ook live te volgen op Google+ en staat inmiddels online (zie onder). Ik ben bij deze fan van Google+ Hangout; voor interviews, voor meetings, voor lessen, voor presentaties etc. Dit smaakt naar meer 🙂

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.