Tooltip #95 Bands breng je eigen album uit via MusicTribe

De meeste bands hebben hun muziek digitaal op Bandcamp staan, zodat fans, boekers, programmeurs etc. hun muziek eenvoudig kunnen online beluisteren. Bandcamp bood bands onlangs eveneens de mogelijkheid om merchandise te verkopen, maar heeft (nog) niet de optie om muziek op iTunes te plaatsen of om fysieke album laten persen en te distribueren. Dit kan allemaal wel met het nieuwe Nederlandse muziekplatform MusicTribe.

Het werkt eenvoudig. Artiesten maken een profiel aan en uploaden hun muziek. Vervolgens bepaalt de artiest zelf de prijs van het album. Zodra een consument het album via de webstore bestelt, wordt er pas een exemplaar bij de drukkerij geperst en bezorgd. Hierdoor hoeft een artiest dus geen (overbodige) voorraad in huis te hebben en blijft hij of zij zelf in het bezit van alle rechten.

Johan Vosmeijer (SellABand) zit achter de site en werkt met een klein team van jonge mediaprofessionals samen met een drukkerij die de cd’s produceert, twee websitebouwers en een aggregator die ervoor zorgt dat de muziek op iTunes terecht komt. De Do-it-Yourself-cyclus voor muzikanten wordt zo nog completer! Mooie tijden 🙂

Bekijk hier meer handige Tooltips over muziek(-educatie) en innovatie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.