Tooltip #86 Bandalizer geeft artiesten beter inzicht in hun Bandcamp statistieken

Het Amerikaanse Bandalizer maakt de al geweldige statistieken van Bandcamp – een website voor artiesten om hun muziek op te plaatsen – nog inzichtelijker. Muzikant en IT entrepreneur Peter Fabok creëert met Bandalizer een elegante dashbord met geografische gegevens, de best verkopende dagen van je muziek etc.

“As you know, Bandcamp offers some downloadable statistics in .csv format, yet this is not a comfortable way of getting the relevant info about how your things are going on. In the last 1.5 years I have tried many techniques to create useful spreadsheets with Excel, but I couldn’t manage it too well. If you are not an expert in Excel, you know what I am talking about. In the end I’ve created an online tool to make “data mining” easier for myself. As it gradually developed its “knowledge” became more complex. Eg. it gives me marketing ideas (when to share something about my albums, which are the geographical consequences of my marketing success, etc). In the last month I started using it to better plan my communication strategy. And my revenues have become 10 times bigger than before.”

Via Bandalizer kun je volgens Fabok dus zien hoe je het beste een buzz kunt creëren, wanneer het beste moment is om iets over je nieuwe album (automatisch) te tweeten etc. Hierdoor vergroot je de kans op meer inkomsten uit je downloads!

Bekijk hier allerlei andere handige tooltips.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.