ToolTip #79 Voeg Bandcamp toe aan je Facebook pagina

MySpace (die digitale dinosaurus die maar niet wil uitsterven) is nu op sterven na dood; wat mij betreft. Na mijn loftrompet over de introductie van een online shop en mijn pleidooi om toch maar te stoppen met MySpace heeft concurrent Bandcamp nu een nieuwe dodelijke troef in handen: de Bandcamp Facebook app.

Hiermee kunnen bands heel eenvoudig alle gegevens van hun Bandcamp site als een tab in hun Facebook pagina plakken. Hiermee kan Bandcamp haar gebruikers nu eindelijk ook een vriendennetwerk bieden; een groot gemis in vergelijking met die oude dino en bijvoorbeeld Soundcloud. Nu lijkt het me helemaal duidelijk voor bands: WordPress, Bandcamp, Facebook en Twitter. Allemaal gratisch.

Het installeren is heel eenvoudig en duurt nog geen 5 minuten. Je moet alleen wel even de header smaller maken naar 519 pixels. Bekijk hier het resultaat van mijn 60’s & 70’s coverbandje Gepetto. Die opname is trouwens nog uit 2006 met Paulus op gitaar; tegenwoordig bassist en toetsenist bij Shaking Godspeed. I know, hoogste tijd om de (home-)studio eens in te duiken 🙂

Bekijk hier allerlei andere handige tooltips.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.