Tooltip #103 Muzikanten vergroot je fanbase via Google+ Hangout On Air

In februari mocht ik samen met o.a. Erwin Blom in een Google Hangout de oprichter van het technologieblad Wired Kevin Kelly interviewen. Conclusie: “Ik ben bij deze fan van Google+ Hangout; voor interviews, voor meetings, voor lessen, voor presentaties etc. Dit smaakt naar meer :-)

Nu Google+ onlangs met Hangout On Air toegankelijk is voor iedereen, biedt de dienst natuurlijk hele interessante mogelijkheden voor bijvoorbeeld muzikanten. Iedereen kan nu namelijk zijn of haar eigen optredens uitzenden aan iedereen waar ook ter wereld en 9 personen kunnen zelfs in een direct videoverbinding staan met de uitzender.

Zelf uitzenden was al langer mogelijk met bijvoorbeeld een dienst als Ustream – zo streamden wij in februari de twitter-jamsessie Twamsessie vanuit de Music Matrix in Amsterdam -, maar het mooie aan Google+ Hangouts is dus de mogelijkheid om met meerdere personen in video-verbinding te staan en de sociale schil die er omheen zit. Aangezien Google+ een sociale netwerk is, vergelijkbaar met Facebook, kun je namelijk direct reageren op de ‘uitzending’ en ook na afloop contact blijven houden met de personen die in de hangout zaten.

Dus mede-muzikanten, zet vanaf nu je laptop met webcam of je Android telefoon (helaas nog niet mogelijk met je iPhone) in de hoek van het podium en stream/record je optreden! Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen!

Bekijk hier alle Tooltips over muziek(-educatie) en innovatie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.