ToolTip #77 Digitaal schetboek voor muzikanten: iMaschine

Native Instruments heeft een nieuwe app voor de iPhone, iPod touch en iPad. Het intuitive ‘beat schetsboek’  iMaschine is perfect om muzikale ideeën uit te werken in de trein of bandbus onderweg naar een optreden.

Met de app kun je op verschillende sporen drum, bas en toetsen samples afspelen en opnemen via de 16 pads. Vervolgens kun je over de loops zingen en direct weer iets opnemen via de ingebouwde microfoon.

Alle bijgevoegde geluiden zijn professionele WAV-bestanden en uiteraard zijn er uitbreidingen te kopen via de in-app store. Nadat ik de app had geïnstalleerd was na een paar minuten pielen dit m’n eerste resultaat.
iMaschine test by Mindnote

Helemaal niet gek voor een eerste poging en wellicht ga ik de app wel gebruiken voor een optreden met m’n Guitarscapes. 😉 Onderstaande promovideo met Jamie Lidell illustreert mooi wat je allemaal met de app kan.

Bekijk hier allerlei andere handige tooltips.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.