Tribe of Noise verbindt onafhankelijke artiesten met het bedrijfsleven

Deze bijdrage is van Wessel

Bloggen over muziek, educatie & innovatie? Mail meindert @ mindnote.nl.

Het Nederlandse Tribe Of Noise is een afgesloten community voor aanbieders en gebruikers van muziek en geluidsfragmenten. Hierdoor worden alle tussenliggende partijen voor publishing deals overgeslagen (rechtenorganisaties, labels etc.) en heeft een artiest rechtstreeks contact met een klant die zijn of haar muziek bijvoorbeeld wil gebruiken voor een commercial. Er zijn enkele voorbeelden te beluisteren op de site, maar zonder account heb je verder geen toegang tot de volledige bibliotheek van audiofragmenten.

Bij het aanmaken van een account moet je aangeven wat je doel is: “I am here to make noise” of “I am here to get noise”. Daarna moet je aangeven welk type aanbieder/gebruiker je bent, dus zanger(es)/producer/songwriter of filmproducenten/game-ontwikkelaars/labeleigenaren.

Het doel van de site is om deze twee groepen met elkaar te verbinden en de site biedt hiervoor verschillende tools: een forum, een charts lijst van de best gewaardeerde audio, een zoek functie en een ‘today’ tab om te zien wat er vandaag geüpload is. Daarnaast is het ook mogelijk om als artiest van Tribe Of Noise feedback te krijgen of om hulp te krijgen bij de mastering van je muziek voor achtereenvolgens 15 en 65 euro.

Met behulp van een uitgebreid zoeksysteem kunnen audiofragmenten worden gezocht op BPM, bitrate, lengte van de fragmenten of steekwoorden. Vervolgens is het volledig legaal om de audio van de site te gebruiken voor commerciële doeleinden, omdat de artiesten hiermee dus hebben ingestemd toen ze hun muziek op Tribe Of Noise hebben gezet.

Begin oktober won de site de Bully Award voor Europa’s meest innovatieve technologisch ecosysteem.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.