Tooltip #89 Guitar Pro’s mySongBook biedt legale en uitgebreide tabulaturen

mysongbook-blogIn de serie over auteursrechten en muziekonderwijs, verkenden juristen en een ondernemer de auteursrechtelijke haken en ogen van digitaal lesmateriaal. In het verlengde hiervan, ligt de discussie over kwalitatief goede tabulaturen (zoals bijvoorbeeld in de boeken die je in de winkel koopt) versus het veelal matige aanbod van tabsites vol met reclame zoals Ultimate Guitar.

Hét programma om digitale gitaartabulaturen te maken, Guitar Pro, ontwikkelde onlangs een eigen digitale bibliotheek met kwalitatief hoogstaande transcripties van bekende nummers genaamd mySongBook. Professionele muzikanten hebben complete arrangementen van gitaren, ukulele’s, basgitaren en banjo’s zorgvuldig uitgewerkt en zijn via mySongBook te koop voor$0.99, $1.99 of $2.99. iTunes voor gitaaronderwijs!

Voordat je een nummer koopt, kun je net als bij iTunes eerst 30 seconden beluisteren via je mySongBook account. mySongBook zit standaard in Guitar Pro 6, maar je kunt ook alleen de mySongBook player gratis downloaden. Zoals ik al eens eerder opmerkte, de wereld voor gitaarleerlingen en -docenten wordt alleen maar beter 🙂

Bekijk hier allerlei andere handige tooltips.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.