TED-tip #87 Wat betekent PIPA/SOPA volgens Clay Shirky?

Iedere maandag tipt Mindnote een TED-presentatie met interessante en/of handige ideeën over muziek, edutainment en e-cultuur. Tijdens deze jaarlijkse conferenties houden allerhande invloedrijke denkers een lezing van maximaal twintig minuten over hun eigen expertise. Deze voordrachten staan allemaal online en gaan in eerste instantie over technologie, entertainment en design (TED), maar gaan steeds vaker ook over wetenschap, kunst, economie en maatschappelijke onderwerpen. 

Bij TED-tip #13 legt de Amerikaanse schrijver, consultant en docent Clay Shirky – die gespecialiseerd is op het gebied van de sociale en economische effecten van internet-technologieën – haarfijn uit hoe decentrale technologieën werken.

In onderstaande presentatie bespreekt Shirky op het kantoor van TED in vlijmscherpe bewoordingen wat PIPA/SOPA betekenen voor het delen van kennis en cultuur. De conventionele media-industrie is volgens hem al twintig jaar bezig met een gevecht om van ons (weer) zogenaamde couch potatoes te maken en ons te weerhouden van het maken, bewerken en delen van content. We staan op een belangrijk kruispunt om onze verworven (internet-) vrijheden te behouden of te verliezen aan de hongerige (oude) media-industrie.

Bekijk op www.mindnote.nl/ted meer inspirerende presentaties over muziek, educatie of innovatie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.