7 Guitar Matrix festivals als opmaat voor Amsterdam Electric Guitar Heaven 2012

Maandelijks Guitar Matrix Festival

De Music Matrix in Amsterdam gaat vanaf 14 april maandelijks een gitaarfestival organiseren met optredens van jong talent en gevestigde rotten. Tijdens de eerste editie van Guitar Matrix op 14 april spelen onder meer gitaarvirtuoos Marcel Singor (Keith Caputo), toonkunstenaar Raphael Vanoli (Knalpot) en de jonge oude ziel Pablo van de Poel (Dewolff). Voor de volgende edities hebben de volgende gitaristen al bevestigd Vedran Mircetic (De Staat), Phantom Frank, Martijn van Agt (Anouk), Arnold van Dongen (Ilse de Lange) en Menno Gootjes (Focus).

Verder zijn er in en rondom de Music Matrix marktkraampjes, clinics en kunnen bezoekers hun eigen gitaar af laten stellen of verschillende gitaren, versterkers en pedalen uitproberen in de testrooms. Daarnaast verschijnen er uitgebreide achtergronden in woord en beeld over instrumentarium, nummers, studie, transcripties, trucs, studio technieken, etc.

Guitar Matrix hecht ook veel waarde aan educatie. Met videolessen en achtergronden wil Guitar Matrix een online mentor zijn voor studenten van de DSOPM en andere geïnteresseerden. Jack Pisters, eigenaar van Music Matrix en DSOPM en tevens hoofd van de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam, zal via deze weg de gitaarmethodiek A-MACK die hij in de afgelopen jaren ontwikkelde, voor een breder publiek toegankelijk maken.

Amsterdam Electric Guitar Heaven 2012

De maandelijkse gitaarfestivals van Guitar Matrix monden uit in een internationale finale. Van 7 tot en met 16 december ontmoeten liefhebbers van de elektrisch (bas-)gitaar elkaar in de hoofdstad voor het grootste elektrisch gitaarfestival in Europa: Amsterdam Electric Guitar Heaven 2012. Door een unieke samenwerking van o.a. Melkweg, Paradiso, Muziekgebouw aan ’t IJ, Tropentheater, Conservatorium Amsterdam, Music Matrix en Bimhuis worden in alle muziekstijlen één instrument geëerd: de elektrische gitaar.

Grote internationale namen en de vernieuwers van nu, spelen uit alle stijlen zij aan zij van de straat tot de grote popzalen. Liefhebbers van jazz tot metal komen elkaar tegen tijdens de meest verrassende mix-concerten. De programmering van het festival staat onder leiding van de gitaristen Wiek Hijmans en Jack Pisters die met de podia een divers programma samenstellen. Het festival, met als ambassadeur Jan Akkerman, zal via de website www.amsterdamelectric.com het programma met verscheidene internationale gitaarhelden bekend maken.

Jong geleerd…

Amsterdam Electric Guitar Heaven 2012 heeft ook een educatieve missie: Amsterdamse basisschoolleerlingen krijgen in aanloop naar het festival vierentwintig weken les van docenten van de Dutch School of Popular Music (DSOPM) op school, onder schooltijd. Stichting Output, initiatiefnemer van het festival, heeft voor bijna tweehonderd leerlingen gitaren en versterkers georganiseerd, die ze aan het einde van de cursus met korting kunnen aanschaffen. Naast de gitaarlessen maakt ook een excursie naar het Conservatorium, een ontmoeting met gitaaricoon Jan Akkerman en facultatieve deelname aan een Plug ’n Play onderdeel uit van de educatie tijdens Amsterdam Electric Guitar Heaven 2012.

Iedereen die dus geïnteresseerd is in gitaristen, gitaaronderwijs en gitaarpraat kan zichzelf het komende jaar laven aan de groeiende berg gitaristen-video’s en achtergronden op www.guitarmatrix.nl en op de hoogte blijven over het grootste elektrisch gitaarfestival in Europa via www.amsterdamelectric.com.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.