Google Play: de kweek van een entertainment biotoop

Google is bezig met om een enorme entertainment biotoop te kweken. Met de komst van de +1-knop en sociale netwerk Google+, probeert het bedrijf uit Palo Alto een inhaalslag met Facebook te realiseren. Het nieuwe Google Play lijkt de brandstof te moeten worden voor deze sociale activiteit. Alle muziek, films apps etc. die een gebruiker wil aanschaffen en consumeren komen zo op één centrale plaats.

Hiermee verdwijnt de Android Market en wordt deze geïntegreerd met Google Books en Google Music (ofwel Music Beta). iTunes van Apple zal hier waarschijnlijk het meeste last van krijgen, aangezien Google Play een steeds interessanter alternatief biedt: honderdduizenden apps en games, ruim 4 miljoen e-books (de grootste collectie ter wereld), duizenden films en 13 miljoen nummers van zowel drie grote (Warner Music niet) als duizenden indie platenlabels. Veel is daarvan echter alleen nog maar in de V.S. te verkrijgen, dus ik ben benieuwd of het zo’n vaart zal lopen.


1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Ok. Je kunt dus onwijs veel albums die je in de kast hebt staan ook luisteren via Spotify, maar de massa zoekt gewoon ff snel een nummertje op via YouTube. De vergrijsde hackers downloaden nog complete albums via torrent-sites, muziekprogrammeurs en 3voor12-redacties beluisteren veel nieuwe bandjes via o.a. Soundcloud en een enkele hippe vogel checkt ook diensten zoals Rdio en Google Music. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.