TED-tip #92 Rob Reid (Rhapsody) kritisch over ‘Copyright Math (TM)’

Iedere maandag tipt Mindnote een TED-presentatie met interessante en/of handige ideeën over muziek, edutainment en e-cultuur. Tijdens deze jaarlijkse conferenties houden allerhande invloedrijke denkers een lezing van maximaal twintig minuten over hun eigen expertise. Deze voordrachten staan allemaal online en gaan in eerste instantie over technologie, entertainment en design (TED), maar gaan steeds vaker ook over wetenschap, kunst, economie en maatschappelijke onderwerpen. 

In januari verwees ik bij TED-tip #87 nog naar een verhelderende presentatie van Clay Shirky over de betekenis van Pipa en Sopa. In onderstaande presentatie laat Rob Reid – humoristisch schrijver en oprichter van de dienst voor muziekabonnementen Rhapsody – zien welke haken en ogen er aan bepaalde berekeningen van advocaten en lobbyisten van ‘de entertainment industrie’ zitten: de zogenaamde Copyright Math (TM). Hilarisch 🙂

Bekijk op www.mindnote.nl/ted meer inspirerende presentaties over muziek, educatie of innovatie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.