Vrolijke Vrijdag #80 Een korte Rock n’ Roll historie.. 100 riffs, 1 take!

In maart vorig jaar plaatste ik deze post over Brodie Cumming die 100 bekende riffs speelt. Afgelopen week tipte Sven Woodside me onderstaande vergelijkbare video van Alex van Chicago Music Exchange.

Het is leuke gevarieerde lijst die mooi de geschiedenis van de gitaarriffs laat zien. Deze video is echter wel iets mooier dan die van Cumming omdat ten eerste de videokwaliteit hoger en je het spel daardoor beter kunt volgen.

Daarnaast klinken de geluiden gewoon veel beter, omdat Alex goed gebruik maakt van de verschillende pickups op zijn gitaar en de effecten van zijn pedalboard, maar vooral ook door het steeds aanpassen van zijn speltechniek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het zonder plectrum spelen bij Dire Straits, het heel hard aanslaan bij ACDC en het schrapen bij SRV. Mooi lesmateriaal voor gitaardocenten!

Bekijk hier alle eerdere Vrolijke Vrijdags.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.