TED-tip #2 Yochai Benkler: Open-source economics

Regelmatig tipt MindNote over een TED-presentatie met interessante en/of handige ideeën over muziek, edutainment en e-cultuur. Tijdens deze jaarlijkse conferenties houden allerhande invloedrijke denkers een lezing van maximaal twintig minuten over hun eigen expertise. Deze voordrachten staan allemaal online en gaan in eerste instantie over technologie, entertainment en design (TED), maar gaan steeds vaker ook over wetenschap, kunst, economie en maatschappelijke onderwerpen.

De Amerikaan Yocai Benkler doceert rechten aan de universiteit van Harvard en publiceerde onder andere in 2006 het boek The Wealth of Networks. Hierin keek hij hoe sociale productie kan bijdragen aan de transformaties van diverse markten en waardoor grotere vrijheden kunnen ontstaan.

Eerdere TED-tips:

Howard Rheingold: Way-new collaboration

25 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Playing the music in your head * Charles Leadbeater: The rise of the amateur professional * Yochai Benkler: Open-source economics * Howard Rheingold: Way-new […]

 2. […] Playing the music in your head * Charles Leadbeater: The rise of the amateur professional * Yochai Benkler: Open-source economics * Howard Rheingold: Way-new […]

 3. […] Playing the music in your head * Charles Leadbeater: The rise of the amateur professional * Yochai Benkler: Open-source economics * Howard Rheingold: Way-new […]

 4. […] Playing the music in your head * Charles Leadbeater: The rise of the amateur professional * Yochai Benkler: Open-source economics * Howard Rheingold: Way-new […]

 5. […] Playing the music in your head * Charles Leadbeater: The rise of the amateur professional * Yochai Benkler: Open-source economics * Howard Rheingold: Way-new collaboration Deel deze pagina via onderstaande […]

 6. […] Playing the music in your head * Charles Leadbeater: The rise of the amateur professional * Yochai Benkler: Open-source economics * Howard Rheingold: Way-new collaboration Deel deze pagina via onderstaande […]

 7. […] Playing the music in your head * Charles Leadbeater: The rise of the amateur professional * Yochai Benkler: Open-source economics * Howard Rheingold: Way-new collaboration Deel deze pagina via onderstaande […]

 8. […] Playing the music in your head * Charles Leadbeater: The rise of the amateur professional * Yochai Benkler: Open-source economics * Howard Rheingold: Way-new collaboration Deel deze pagina via onderstaande […]

 9. […] * Yochai Benkler: Open-source economics […]

 10. […] * Yochai Benkler: Open-source economics […]

 11. […] * Yochai Benkler: Open-source economics […]

 12. […] betere wereld door te gamen (7)TED-tip #7 Larry Lessig over wetgeving die creativiteit verstikt (6)TED-tip #2 Yochai Benkler: Open-source economics (5)TED-tip #1 Howard Rheingold: Way-new collaboration (5)TED-tip #6 Evan Williams over het […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.