TED-tip #3 Charles Leadbeater: The rise of the amateur professional

Regelmatig tipt MindNote over een TED-presentatie met interessante en/of handige ideeën over muziek, edutainment en e-cultuur. Tijdens deze jaarlijkse conferenties houden allerhande invloedrijke denkers een lezing van maximaal twintig minuten over hun eigen expertise. Deze voordrachten staan allemaal online en gaan in eerste instantie over technologie, entertainment en design (TED), maar gaan steeds vaker ook over wetenschap, kunst, economie en maatschappelijke onderwerpen.

De Britse Charles Leadbeater is een invloedrijke denker op het gebied van innovatie en creativiteit en adviseerde vele grote bedrijven, steden en overheden. In 2008 schreef hij het boek We-think over de macht de massa creativiteit. Hij zegt hierin dat in onze toekomstige samenleving participatie een belangrijkere rol zal spelen dan consumptie of productie.

Eerdere TED-tips:

Yochai Benkler: Open-source economics

Howard Rheingold: Way-new collaboration

22 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] * Henry Jenkins: Convergence Culture * Tod Machover: Playing the music in your head * Charles Leadbeater: The rise of the amateur professional * Yochai Benkler: Open-source economics * Howard Rheingold: Way-new […]

 2. […] * Henry Jenkins: Convergence Culture * Tod Machover: Playing the music in your head * Charles Leadbeater: The rise of the amateur professional * Yochai Benkler: Open-source economics * Howard Rheingold: Way-new […]

 3. […] * Henry Jenkins: Convergence Culture * Tod Machover: Playing the music in your head * Charles Leadbeater: The rise of the amateur professional * Yochai Benkler: Open-source economics * Howard Rheingold: Way-new […]

 4. […] * Henry Jenkins: Convergence Culture * Tod Machover: Playing the music in your head * Charles Leadbeater: The rise of the amateur professional * Yochai Benkler: Open-source economics * Howard Rheingold: Way-new collaboration Deel deze […]

 5. […] * Henry Jenkins: Convergence Culture * Tod Machover: Playing the music in your head * Charles Leadbeater: The rise of the amateur professional * Yochai Benkler: Open-source economics * Howard Rheingold: Way-new […]

 6. […] * Henry Jenkins: Convergence Culture * Tod Machover: Playing the music in your head * Charles Leadbeater: The rise of the amateur professional * Yochai Benkler: Open-source economics * Howard Rheingold: Way-new […]

 7. […] * Henry Jenkins: Convergence Culture * Tod Machover: Playing the music in your head * Charles Leadbeater: The rise of the amateur professional * Yochai Benkler: Open-source economics * Howard Rheingold: Way-new collaboration Deel deze […]

 8. […] * Henry Jenkins: Convergence Culture * Tod Machover: Playing the music in your head * Charles Leadbeater: The rise of the amateur professional * Yochai Benkler: Open-source economics * Howard Rheingold: Way-new collaboration Deel deze […]

 9. […] * Henry Jenkins: Convergence Culture * Tod Machover: Playing the music in your head * Charles Leadbeater: The rise of the amateur professional * Yochai Benkler: Open-source economics * Howard Rheingold: Way-new collaboration Deel deze […]

 10. […] * Henry Jenkins: Convergence Culture * Tod Machover: Playing the music in your head * Charles Leadbeater: The rise of the amateur professional * Yochai Benkler: Open-source economics * Howard Rheingold: Way-new collaboration Deel deze […]

 11. […] * Henry Jenkins: Convergence Culture * Tod Machover: Playing the music in your head * Charles Leadbeater: The rise of the amateur professional * Yochai Benkler: Open-source economics * Howard Rheingold: Way-new collaboration Deel deze […]

 12. […] * Henry Jenkins: Convergence Culture * Tod Machover: Playing the music in your head * Charles Leadbeater: The rise of the amateur professional * Yochai Benkler: Open-source economics * Howard Rheingold: Way-new collaboration Deel deze […]

 13. […] * Charles Leadbeater: The rise of the amateur professional […]

 14. […] * Charles Leadbeater: The rise of the amateur professional […]

 15. […] * Charles Leadbeater: The rise of the amateur professional […]

 16. […] * Charles Leadbeater: The rise of the amateur professional […]

 17. […] * Charles Leadbeater: The rise of the amateur professional […]

 18. […] * Charles Leadbeater: The rise of the amateur professional […]

 19. […] TED-tip #3 plaatste ik ook al een presentatie van Charles Leadbeater waarin hij ons vertelde dat in onze samenleving participatie een belangrijkere rol zal spelen gaan […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.