TED-tip #9 Mediaorakel Marshall McLuhan uit de jaren ’60

Regelmatig tipt MindNote over een TED-presentatie met interessante en/of handige ideeën over muziek, edutainment en e-cultuur. Tijdens deze jaarlijkse conferenties houden allerhande invloedrijke denkers een lezing van maximaal twintig minuten over hun eigen expertise. Deze voordrachten staan allemaal online en gaan in eerste instantie over technologie, entertainment en design (TED), maar gaan steeds vaker ook over wetenschap, kunst, economie en maatschappelijke onderwerpen.

Deze keer is het geen TED-tip, maar een collectie van interessante video’s van het Amerikaans mediaorakel Marshall McLuhan:

“Zoals het wiel een verlengstuk is van de voet, een boek een verlengstuk van het oog, kleren een verlengstuk van de huid, elektronische circuits een verlengstuk zijn van ons centrale zenuwstelsel, zo zijn de media ook een verlengstuk van de mens. Alle verlengstukken van onze zenuwen zijn van invloed op de manier waarop wij denken, voelen en de manier waarop wij de wereld en onszelf zien. Wanneer hierin veranderingen plaatsvinden, verandert ook de mens.”

Eerdere TED-tips:

Seth Godin over de kracht van ’stammen’

Larry Lessig over wetgeving die creativiteit verstikt

Evan Williams over het luisteren naar Twitter-gebruikers

Henry Jenkins: Convergence Culture

Tod Machover: Playing the music in your head

Charles Leadbeater: The rise of the amateur professional

Yochai Benkler: Open-source economics

Howard Rheingold: Way-new collaboration

24 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] over computers, educatie en mondiale ontwikkeling * Matt Mason over het Piratendilemma * Mediaorakel Marshall McLuhan uit de jaren ‘60 * Seth Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit […]

 2. […] over computers, educatie en mondiale ontwikkeling * Matt Mason over het Piratendilemma * Mediaorakel Marshall McLuhan uit de jaren ‘60 * Seth Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit […]

 3. […] over computers, educatie en mondiale ontwikkeling * Matt Mason over het Piratendilemma * Mediaorakel Marshall McLuhan uit de jaren ‘60 * Seth Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit […]

 4. […] over computers, educatie en mondiale ontwikkeling * Matt Mason over het Piratendilemma * Mediaorakel Marshall McLuhan uit de jaren ‘60 * Seth Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit […]

 5. […] over computers, educatie en mondiale ontwikkeling * Matt Mason over het Piratendilemma * Mediaorakel Marshall McLuhan uit de jaren ‘60 * Seth Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit […]

 6. […] over computers, educatie en mondiale ontwikkeling * Matt Mason over het Piratendilemma * Mediaorakel Marshall McLuhan uit de jaren ‘60 * Seth Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit […]

 7. […] over computers, educatie en mondiale ontwikkeling * Matt Mason over het Piratendilemma * Mediaorakel Marshall McLuhan uit de jaren ‘60 * Seth Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit […]

 8. […] over computers, educatie en mondiale ontwikkeling * Matt Mason over het Piratendilemma * Mediaorakel Marshall McLuhan uit de jaren ‘60 * Seth Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit […]

 9. […] over computers, educatie en mondiale ontwikkeling * Matt Mason over het Piratendilemma * Mediaorakel Marshall McLuhan uit de jaren ‘60 * Seth Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit […]

 10. […] over computers, educatie en mondiale ontwikkeling * Matt Mason over het Piratendilemma * Mediaorakel Marshall McLuhan uit de jaren ‘60 * Seth Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit […]

 11. […] over computers, educatie en mondiale ontwikkeling * Matt Mason over het Piratendilemma * Mediaorakel Marshall McLuhan uit de jaren ‘60 * Seth Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit […]

 12. […] * Mediaorakel Marshall McLuhan uit de jaren ‘60 […]

 13. […] * Mediaorakel Marshall McLuhan uit de jaren ‘60 […]

 14. […] * Mediaorakel Marshall McLuhan uit de jaren ‘60 […]

 15. […] * Mediaorakel Marshall McLuhan uit de jaren ‘60 […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.