Niels Aalberts (EHPO) over muziekeducatie

Niels Aalberts is blogger, freelance marketeer en (artist- & repertoire-) manager. Hij zal zo zelf uitleggen wat hij allemaal doet en deed, maar de meeste mensen zullen hem waarschijnlijk kennen als EHPO (Eerste Hulp Bij Plaatopnamen). Hiermee won hij vorig jaar een Dutch Bloggie in de categorie muziek.

Welke muziekeducatie heb je zelf genoten? (en heb je ervan genoten?)

Geen. Ik heb na het VWO en een blauwe maandag Sociale Wetenschappen aan de universiteit de HEAO Communicatie afgerond in 1994. Vrijwel aansluitend ben ik als perspromotor begonnen bij Arcade, daarna achtereenvolgens product- en A&R-manager bij Play It Again Sam (PIAS, 1995-2000) en A&R-manager bij Universal Music (2000-2003). Sinds 2003 werk ik vnl. als zelfstandige/freelancer, eerst als A&R in opdracht van diverse platenmaatschappijen, later als marketeer en manager. Van 2007 – 2010 was ik de manager van Colin Benders (Kyteman) en marketeer van zijn Hiphop Orkest. Daarover, en over heel veel andere zaken m.b.t. marketing, promotie, sales, management, internet en social media schrijf ik dagelijks op mijn blog.

Waar moet volgens jou het accent op liggen bij muziekeducatie?

Altijd op gevoel, overtuiging, geloofwaardigheid en urgentie. De muziek die je maakt MOEST er komen, het kon niet anders. Als dat ontbreekt, ontbreekt ook de noodzaak voor luisteraars om te luisteren. En als dat niet voelbaar is in je muziek (I’m talking to you, Martin Buitenhuis!), hoor ik iemand de maandelijkse aflossing van z’n hypotheek bij elkaar zingen of spelen. Ga dan wat anders doen, en snel.

Welke rol denk je dat nieuwe media (internet, iPod, gsm, games) kunnen vervullen bij muziekeducatie?

Tja, dat moge blijken uit het feit dat ik dagelijks blog over nieuwe en uitgebreide mogelijkheden en kansen met muziek op/via internet. De ondertitel van mijn blog luidt: “Hoe je als muzikant in een razendsnel veranderende muziekindustrie je eigen boontjes dopt”. Dat zegt genoeg. Door internet zijn er voor getalenteerde, ambitieuze, hardwerkende muzikanten talloze mogelijkheden bij gekomen om zich te profileren, een fanbase te vinden en dus van hun liefde hun beroep te maken. Dat is fantastisch nieuws.

Eerder in deze serie:

Martijn Crama (Music United) over muziekeducatie
Peter Visser (Bettie Serveert) over muziekeducatie
Bas Verweij (Interaction Designer & Charing X) over muziekeducatie
Jelle Paulusma (Paulusma en ex-Daryll-Ann) over muziekeducatie
Lourens van Haaften (People You Know, ex-Van Katoen) over muziekeducatie
Danny La Haye (Giovanca) over muziekeducatie
Evert Zeevalkink (professioneel gitarist) over muziekeducatie
Eelco Topper (o.a. Knobsticker/Kyteman/Giovanca) over muziekeducatie
Jelmer Gussinklo (3FM) over muziekeducatie
Vedran Mircetic (De Staat) over Muziekeducatie
9 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] en toetsenist) over muziekeducatie Die discussie over geschoolde vs ongeschoolde muzikanten… Niels Aalberts (EHPO) over muziekeducatie Martijn Crama (Music United) over muziekeducatie Peter Visser (Bettie Serveert) over muziekeducatie […]

  2. […] en toetsenist) over muziekeducatie Die discussie over geschoolde vs ongeschoolde muzikanten… Niels Aalberts (EHPO) over muziekeducatie Martijn Crama (Music United) over muziekeducatie Peter Visser (Bettie Serveert) over muziekeducatie […]

  3. […] en toetsenist) over muziekeducatie Die discussie over geschoolde vs ongeschoolde muzikanten… Niels Aalberts (EHPO) over muziekeducatie Martijn Crama (Music United) over muziekeducatie Peter Visser (Bettie Serveert) over muziekeducatie […]

  4. […] Tunes), Pim van de Werken (producer en muzikant), Marco Kalnenek (labeleigenaar en toetsenist), Niels Aalberts (EHPO), Martijn Crama (Music United), Peter Visser (Bettie Serveert), Bas Verweij (Interaction Designer […]

  5. […] en toetsenist) over muziekeducatie Die discussie over geschoolde vs ongeschoolde muzikanten… Niels Aalberts (EHPO) over muziekeducatie Martijn Crama (Music United) over muziekeducatie Peter Visser (Bettie Serveert) over muziekeducatie […]

  6. […] Niels Aalberts (EHPO) over muziekeducatie […]

  7. […] en muzikant) over muziekeducatie Marco Kalnenek (labeleigenaar en toetsenist) over muziekeducatie Niels Aalberts (EHPO) over muziekeducatie Martijn Crama (Music United) over muziekeducatie Peter Visser (Bettie Serveert) over muziekeducatie […]

  8. […] in deze serie: Marco Kalnenek (labeleigenaar en toetsenist) over muziekeducatie Niels Aalberts (EHPO) over muziekeducatie Martijn Crama (Music United) over muziekeducatie Peter Visser (Bettie Serveert) over muziekeducatie […]

  9. […] te vinden of een leerling te wijzen op die éne gave blues-opname uit 1934. Eerder in deze serie: Niels Aalberts (EHPO) over muziekeducatie Martijn Crama (Music United) over muziekeducatie Peter Visser (Bettie Serveert) over muziekeducatie […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.