Café Dwaze Zaken geeft haar publiek een gezicht

Afgelopen week sprak ik met een opdrachtgever af in café Dwaze Zaken, schuin tegenover Amsterdam Centraal. Zoals een rechtschapen netizen betaamt,  stelde ik mijn digitale discipelen op de hoogte van mijn aanwezigheid aldaar en ik logde ik braaf in bij online locatiegame Foursquare.

Eenmaal thuis wees mijn vriendin me op de website van Dwaze Zaken en mijn berichten die daar als tekstwolkjes in de plattegrond waren afgedrukt. Een leuke manier om je publiek en wat hen bezighoudt een gezicht te geven.

Eerder haalde het café al het NOS-nieuws, omdat de bezoeker die daar het vaakst via Foursquare incheckt, en dus burgemeester van Dwaze Zaken wordt, een gratis koffie krijgt. Een mooi voorbeeld die hippe buzzwoorden als locative media en participatory culture een gezicht geven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.