Foo Fighters delen album via Soundcloud

Gisterenochtend wees Alexander via twitter er op dat de nieuwe plaat van de Foo Fighters op Soundcloud staat (zie ook hieronder). Geheel terecht was hij positief over de mogelijkheid voor fans om er comments aan toe te voegen. Deze verschijnen dan onder de speler en zijn zo een gratis en continue stroom van mini-publiciteit.

Een andere mooie functionaliteit is de mogelijk om de speler in je eigen site te embedden. Wat mij betreft één van de belangrijkste functionaliteiten die ook Bandcamp en Reverbnation bieden (zie hieronder een voorbeeld van mijn wijlen band NEON), maar MySpace bijvoorbeeld niet. Bij die laatste heb je namelijk een account nodig ‘om deze actie te voltooien’. Veel mensen haken dan logischerwijs af.

Naast de mogelijkheid om de muziek te beoordelen of gratis te delen, is er in de Soundcloud player ook een duidelijke knop met ‘buy’ te vinden die je rechtstreeks naar de iTunes store leidt. Zeker voor een grote band als Foo Fighters een slimme zet, aangezien veel mensen het album gewoon als download op hun iPod willen hebben. Voor kleinere (nog) onbekende bands zijn die eerste twee aspecten voornamelijk van belang. 🙂

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.