TED-tip #67 Mikko Hypponen over The Dark Side of the Net

De vakantie zit er weer op en met frisse moed begin ik weer aan een nieuw blogseizoen. Doorgaans etaleer voornamelijk positieve en inspirerende video’s, tools en ideeën op Mindnote.nl. Uiteraard ben ik ook geregeld vrij genuanceerd en wijs ik op de andere kant van de digitale medaille, maar grosso modo vervul ik liever de rol van digitaal apostel. Vandaag wat meer bezinning voor het wereldwijde web-evangelie 🙂

In onderstaande video bespreekt Mikko Hypponen de wereld van computer virussen. Vijfentwintig jaar na het allereerste PC virus (Brain A) zijn de virussen een stuk complexer en bedreigender geworden. De geinige gekleurde poppetjes die destijds over je computerscherm liepen, hebben plaatsgemaakt voor een ondergrondse industrie waar miljoenen wordt verdiend.

In tijden waar de grote jongens zoals Google, Apple en Microsoft zich massaal richting the cloud manoeuvreren, is zijn vraag aan het aanwezige publiek prangender dan ooit: “Wat zou jij doen als je door bijvoorbeeld een virus niet meer op internet kan? Hoe afhankelijk  ben je inmiddels van internet?”

Bekijk hier het overzicht met alle TED-tips over muziek, educatie en innovatie.

 
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.