TED-tip #89 Mikko Hypponen over online misdaad

Iedere maandag tipt Mindnote een TED-presentatie met interessante en/of handige ideeën over muziek, edutainment en e-cultuur. Tijdens deze jaarlijkse conferenties houden allerhande invloedrijke denkers een lezing van maximaal twintig minuten over hun eigen expertise. Deze voordrachten staan allemaal online en gaan in eerste instantie over technologie, entertainment en design (TED), maar gaan steeds vaker ook over wetenschap, kunst, economie en maatschappelijke onderwerpen. 

Begin augustus tipte ik ook al een TED-presentatie van de Finse Mikko Hypponen. In onderstaande presentatie stelt Hypponen dat de kans nu al groter is om op internet een slachtoffer van misdaad te worden dan in de echte wereld. In de toekomst zal dan ook de meeste misdaad zich afspelen op het internet en niet in de echte wereld, meent Hypponen.

Hij stelt terecht de veelgehoorde vraag: ‘Waarom zouden jij en ik ons hier over druk maken? Wij hebben niks te verbergen.’ Dat argument slaat nergens op volgens hem:

‘Privacy is implied. Privacy is not up for discussion. This is not a question between privacy against security. It’s a question of freedom against control. And while we might trust our governments, right now, right here in 2011. Any right we give away, we’ll give away for good. Do we trust, do we blindly trust any government, any future government we might have fifty years from now.’

Bekijk op www.mindnote.nl/ted meer inspirerende presentaties over muziek, educatie of innovatie

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.