Tooltip #92 Tascam iM2 iPhone Microfoon

Vaste bezoekers van dit blog weten dat ik ook regelmatig handige hardware (voor met name gitaristen) bespreek zoals bijvoorbeeld de GuitarJack, de iRig of de MobileIn.

In mijn zoektocht naar een goeie app voor audiointerviews, stuitte ik vandaag op de PCMRecorder app van Tascam. Mijn oog viel echter meteen op het bijbehorende apparaatje: de iPod-, iPhone- en iPad-microfoon iM2.

Deze stereo recorder maakt gebruik van twee condensator microfoons die vergelijkbaar zijn met de hoogwaardige DR-serie. Je kunt de microfoons 180 graden draaien, dus je kunt het apparaat gewoon neerleggen en de microfoons naar de geluidsbron draaien. Vervolgens wordt het signaal via een ingebouwde voorversterker en een AD converter naar je apparaat gestuurd, waardoor je tot 125dB geen vervormd geluid krijgt. Te gek dus voor opnamen bij luide concerten, maar ook gewoon heel goed voor interviews.

Muziek en audio op een hoge kwaliteit mobiel opnemen, wordt zo wel heel eenvoudig 🙂

Bekijk hier allerlei andere handige tooltips.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.