Tooltip #71 Nodal visualiseert muziek voor componisten

Nodal is een nieuw programma om muziek te maken op een visuele manier en is ontworpen door onderzoekers en muzikanten van de Monash Universiteit in Clayton, Australië. Via Nodal kunnen muzikale structuren zoals intro, couplet, refrein, outro etc. visueel worden weergegeven door middel van lijnen met knopen. Nodal heef een ingebouwde synthesizer en je kunt er MIDI hardware en software op aansluiten. Je kunt Nodal dertig dagen gratis uitproberen of aanschaffen voor $30. Ik heb het even geprobeerd en vond het nog best lastig. Ik schrijf liever een nummer met een echt instrument en neem daarvan dan de audio op via bijvoorbeeld Garageband. Jullie?

Bekijk hier allerlei andere handige tooltips

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.