Tooltip #81 – Junodownload biedt DJ’s handige tools

Vandaag hebben we een primeur! Mijn lijstje met leuke dingen om over te schrijven groeit wekelijks en mijn tijd om hierover te bloggen daalt dagelijks 🙂 Hierdoor heb ik o.a. Wessel Westerveld bereid gevonden om de komende tijd mee te bloggen over muziek, educatie en innovatie. Ken jij of ben jij iemand die dat ook wel wat lijkt? Stuur me dan een mailtje via meindert @ mindnote.nl.

Junodownload is een muziekportaal om mp3’s en Wave files te kopen. Het is onderdeel van ’s werelds grootste online dance muziek winkel: Juno Records. Het focust zich vooral op de dance industrie en daarmee op DJ’s. Op de site is na goed zoeken ook wel Jazz en Rock/Indie te vinden, maar de catalogus is op dit gebied vrij summier door de focus op dance. The Fray was bijvoorbeeld niet te vinden, maar het nieuwe album van Coldplay wel.

Wat is dan zo bijzonder aan deze portaal hoor ik jullie denken. Junodownload biedt de mogelijkheid om elke plek van de track te beluisteren, in tegenstelling tot gebruikelijk, slechts een kort deel van de track. Dit werkt door middel van een geavanceerde player waardoor je de track niet in zijn geheel kunt luisteren, maar wel een beperkt aantal secondes die je zelf kan verdelen over de track. Voor DJ’s is dit enorm handig om zo het intro, main en outro te checken voor de aanschaf.

Daarnaast is Junodownload 4 jaar achtereen verkozen tot Best Music Outlet door het prestigieuze Britse magazine : DJ Mag. Dit kan echter wel met een korreltje zout worden genomen, omdat Junodownload zelf ook Brits is. Om de concurrentie met andere portalen aan te gaan (bijvoorbeeld Trackitdown.net, Beatport.com) bied Junodownload nog een handige downloadmanager, de laatste DJ Charts van wereldberoemde DJ’s, alerts om je favoriete labels en artiesten in de gaten te houden en bij tijd en wijlen exclusief promotie materiaal voor Junodownload gebruikers.

Bekijk hier allerlei andere handige tooltips.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.