TED-tip #83 Gabe Zichermann over games, problemen oplossen en multi-tasken

Iedere maandag tipt Mindnote een TED-presentatie met interessante en/of handige ideeën over muziek, edutainment en e-cultuur. Tijdens deze jaarlijkse conferenties houden allerhande invloedrijke denkers een lezing van maximaal twintig minuten over hun eigen expertise. Deze voordrachten staan allemaal online en gaan in eerste instantie over technologie, entertainment en design (TED), maar gaan steeds vaker ook over wetenschap, kunst, economie en maatschappelijke onderwerpen.

De Canadese Gabe Zichermann schreef het boek Game-Based Marketing over game mechanismen en is voorzitter van de Gamification Summit. Daarnaast is hij directielid van StartOut.org en werkt hij voor het Founder Institute.

In onderstaande video illustreert Zichermann op welke manier “generatie G” door het spelen van video games leert multi-tasken en problemen oplossen. “Do kids these days have short attention spans, or does the world just move too slow?”

Bekijk hier het overzicht met alle TED-tips over muziek, educatie en innovatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.