Vrolijke Vrijdag #71 Videoclip met beelden van beveiligingscamera’s

Voor velen wellicht al oud nieuws, maar voor anderen misschien nog onbekend. De Britse band The Get Out Clause maakte in 2007 voor de montage van hun videoclip voor het nummer Paper gebruik van de 3 miljoen CCTV camera’s die door heel Engeland hangen. De band bouwde op tachtig plekken in Manchester hun apparatuur op en speelde zo voor honderden beveiligingscamera’s.

Na afloop vroegen de heren de beelden op door verschillende organisaties aan te schrijven en deden hiermee een beroep op de zogenaamde Freedom of Information Act. Slechts een kwart van de organisaties gaf daadwerkelijk het opgevraagde videomateriaal aan de band, maar desondanks hadden ze hierdoor genoeg ruw materiaal van twintig locaties. Bekijk hieronder het resultaat.

Bekijk hier alle eerdere Vrolijke Vrijdags.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.